Minister skal forklare narko i asylcenter

24. januar 2013 10:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister skal forklare narko i asylcenter
Billede mangler

V og DF vil have forklaring på det åbenlyse salg af narkotika i Center Sandholm og har trukket justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd i dag.

 

Det ulovlige narkotika blev solgt nærmest åbenlyst fra værelser og små kiosker i landets største asylcenter, Center Sandholm, i Nordsjælland, afslørede TV 2 Nyhederne med skjulte optagelser i december.

Det affødte dengang massiv kritik fra flere sider, og i dag kommer problematikken atter på dagsordenen, når justitsminister Morten Bødskov (S) er kaldt i samråd i Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, skriver B.dk.

Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at løse problemerne med udbredt narkotikahandel i Sandholmlejren, samt om han vil tage initiativ til at undersøge, om andre asylcentre også er plaget af handel med stoffer.

TV2’s skjulte optagelser fra december er ikke første gang, der er blevet sat fokus på narkotika og kriminalitet i Sandholmlejren. I sensommeren dokumenterede TV 2, at et omfattende narkotikasalg på Vesterbro i København var styret af pushere fra Sandholmlejren. En politirazzia i september førte eksempelvis til anholdelse af 38 personer i Center Sandholm, hvoraf de 24 af dem boede ulovligt i asylcentret.

Det er Venstre og Dansk Folkeparti, der har indkaldt til samrådet, og Venstres integrationsordfører Inger Støjberg efterlyser, at der bliver ryddet op på området:

– Dels foregår der narkosalg i selve Sandholmlejren, dels foregår der narkosalg på Vesterbro, og dels kan vi se, at en del af de her asylansøgere, der forestår narkosalget, er afviste asylansøgere, der misbruger vores system. Vi må også huske, at Sandholmlejren huser nogle af de rigtig svage asylansøgere, og det sidste de har brug for, er kriminalitet og utryghed, siger Inger Støjberg.

I kølvandet på det dokumenterede narkosalg i december tog Justitsminister Morten Bødskov en række skridt til at forbedre situationen.

Det blev bl.a. besluttet at adskille Center Sandholm i henholdsvis et modtagecenter for nyankomne asylansøgere samt et udsendelsescenter for udvisningsdømte kriminelle og afviste asylansøgere. Desuden fastslog ministeren, at der skal opsættes videoovervågning, at adgangskontrollen til asylcentret skal skærpes og at samarbejdet med politiet i lejren skal styrkes.

Men Venstres Inger Støjberg er ikke tilfreds med de initiativer:

– Spørgsmålet er, om det er nok. Det, der foregår på Vesterbro med masser af vold og narkotikasalg, stammer fra Sandholmlejren, så det er helt reelle problemer, som ministeren bliver nødt til at tage alvorligt, siger hun.

Ifølge hende handler det også om, at Røde Kors, driver asylcentret, skal oppe sig.

– Røde Kors skal være meget på dupperne omkring det her (narkohandel, red.), og jeg tvivler på, om de har taget det alvorligt nok. Ministeren betaler Røde Kors for at drive det, så han kan stille nogle krav til dem, og jeg mener, at det er den vej, det her skal gå. Der er ingen tvivl om, at Røde Kors også har et ansvar i denne her sag, siger Inger Støjberg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu