Minister skal forklare overfyldte sygehuse

21. februar 2013 12:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister skal forklare overfyldte sygehuse
Billede mangler

Den overbelægning, som findes på mange sygehuse, får nu Dansk Folkeparti til at kalde sundhedsminister Astrid Krag (SF) i samråd.

 

»Nu har vi de seneste måneder hørt om, hvor forfærdeligt ældre medicinske patienter bliver behandlet på overfyldte sygehuse. Den røde regering lovede før valget, at det var slut med senge på gangene,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) i en pressemeddelelse.

En rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget til regionerne, viser, at hver tredje af de medicinske afdelinger i fjor havde en gennemsnitsbelægning på over 100 procent året igennem.

Danske Patienter, Dansk Sygeplejeråd og Lægeforeningen har formuleret en hjælpepakke mod overbelægning, hvor organisationerne blandt andet foreslår at stoppe nedlægningen af medicinske senge, som der er forsvundet over 1.000 af siden 2007.

»Jeg forlanger, at ministeren tager ansvar nu, og sikrer, at der sker noget på området. Lægeforeningen, Danske Patienter og Dansk Sygeplejeråd er kommet med et fælles forslag til en hjælpepakke. Jeg synes, ministeren må tage imod med fremstrakt hånd,« siger Liselott Blixt.

Blandt punkterne i hjælpepakken er »her-og-nu stop for nedlæggelse af medicinske senge, al ledig kapacitet skal tages i brug og styrk sygeplejen i kommunerne«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu