ANNONCE

Minister skal svare på grænse-skandale

19. januar 2021 15:08 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Dansk Folkeparti vil have justitsministeren til at forholde sig til Newsbreak.dk's afsløring om, at den dansk-tysk grænse står piv-åben

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afkræves nu svar på, hvorfor grænsen mellem Danmark og Tyskland står piv-åben, sådan som Newsbreak.dk afslørede fredag.

Tirsdag har Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup således indgivet et spørgsmål til retsudvalget, hvor justitsministeren bliver spurgt, hvordan regeringen vil sikre lukkede grænser oven på Newsbreak.dk’s afsløring.

Samtidig bliver ministeren bedt om at forholde sig til den åbenlys manglende grænsekontrol, bekræfter retsordføreren overfor Newsbreak.dk.

– Jeg har stillet spørgsmålet, fordi vi har en regering der slår sig op på at lukke grænserne. Men med dette gode stykke afslørende journalistik fra Newsbreak.dk kan vi se, at det ikke er tilfældet. Jeg mener faktisk, at regeringen stikker det danske folk blår i øjnene, når de siger at de vil lukke grænserne. Det vil jeg ikke lade stå hen, det må der gøres noget ved, siger Peter Skaarup til Newsbreak.dk i en skriftlig kommentar.

Newsbreak.dks reporter dokumenterede fredag i tidsrummet mellem klokken 7.15 og klokken 9.40 hvorledes hele otte grænseovergange stod pivåbne uden nogen form for kontrol – og således heller ikke gav mulighed for, at man kunne aflevere en negativ coronatest på stedet, som myndighederne kræver.

Fakta

Kræver svar på spørgsmål

Her er retsordfører Peter Skaarups (DF) retsudvalgsspørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S):

Vil ministeren kommentere artiklen “Kæmpe skandale: grænsen er pivåben” bragt på Newsbreak.dk den 15. Januar, derudover bedes ministeren hvad regeringen vil gøre for at sikre lukkede grænser?

Justitsminister Nick Hækkerup (S) betonede på et pressemøde 13. januar, at man gør nok for at holde smitten ude af landet:

– Du kan kun komme til Danmark, hvis du har anerkendelsesværdige formål, og vi siger jo, du skal fremvise en negativ test, der kun er 24 timer gammel, sagde Nick Hækkerup.

Fakta

Sådan gjorde vi

Newsbreak.dk besøgte grænseovergangene ved Sofiedal, Bøgelhus, Pebersmark, Beierskro, Sæd, Møllehus, Rudbøl og Siltoft mellem klokken 7.15 og 9.40 den 15. januar.

Ved alle overgangene observerede Newsbreak.dks journalist i ti minutter.

Ikke ét sted stødte Newsbreak.dk på grænsekontrol.

At grænserne tilsyneladende ikke er så lukkede, som ministeren lagde op til på pressemødet, kalder Peter Skaarup en skandale.

– Det mener jeg, fordi at det ikke nytter noget at politiske partier slår sig op på et og gør noget andet. Der skal være overensstemmelse imellem det man siger og det man gør. Derudover skal vores grænser selvfølgelig være bevogtet og lukkede. Det nytter ikke noget at islamister, kriminelle og andre blot kan vade lige ind i vores land. Slet ikke i en coronatid. Det skaber utryghed, og det vil Dansk Folkeparti stoppe omgående, siger retsordføreren.

Newsbreak.dk har i flere dage forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Nick Hækkerup (S).

Tirsdag oplyser Nick Hækkerup gennem sin presseafdeling, at han ikke ønsker at kommentere afsløringen overfor Newsbreak.dk, inden Peter Skaarups spørgsmål er blevet besvaret.

Nye Borgerlige oplyser desuden til Newsbreak.dk, at partiet finder sagen “mystisk”, og at man afventer Justitsministeriets svar.

Kan ikke være alle steder hele tiden

Brian Fussing, politiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi og leder af Udlændingekontrolafdeling Vest, fortalte fredag til Newsbreak.dk, at man siden siden 8. januar har intensiveret indrejsekontrollen langs den dansk-tyske grænse markant:

– Vi er fast til stede ved de faste grænseovergange (i Kruså, Padborg og Frøslev, red.), og har flere sektorpatruljer, der kører rundt til de øvrige, sagde Brian Fussing.

Han fortalte, at politiet tilretter og justerer deres kontrol efter analyser og overvågningsdata fra grænseovergangene.

Se flere billeder fra de åbne grænseovergange i galleriet over artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu