ANNONCE

Minister: Slut med at straffe ledige for dette

23. april 2020 08:16 | Af: Newsbreak.dk

Ledige der bliver modregnet i dagpenge for arbejdstimer, de aldrig har haft, kan frem over regne med hjælp fra beskæftigelsesministeren.

Det skal være slut med, at ledige bliver straffet i dagpengesystemet for at have haft weekendarbejde.

Det lover beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), skriver Fagbladet 3F.

Den udskældte regel rammer særligt personer, der har haft weekendarbejde eller lange, skæve vagter, før de bliver ledige. De risikerer nemlig, at timer de aldrig har haft, bliver lagt oveni deres reelle arbejdstimer, og derfor går de glip af tusindvis af kroner, som de egentlig skulle have haft i dagpenge.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er bekendt med problemet.

– Først og fremmest vil jeg gerne slå fast, at jeg ligesom jer er optaget af, at dagpengemodtagere med weekendarbejde eller skiftende arbejdstider ikke stilles dårligere i dagpengesystemet end dem, der arbejder i hverdage fra mandag til fredag, siger ministeren til Fagbladet 3F.

Skal være trygt

Han slår fast, at dagpengesystemet skal være trygt, også for dem, der har mere skiftende arbejdstider:

– Og det er der pt nogle udfordringer i forhold til, som I også påpeger. Det er vi helt opmærksomme på, siger han.

– Derfor vil vi også gå reglerne efter sammen med partierne bag dagpengereformen, så vi fremover undgår, at man bliver straffet urimeligt hårdt for at arbejde i weekender i stedet for hverdage i den måned, hvor man bliver ledig, lyder det fra ministeren i en skriftlig kommentar.

Under corona-krisen er mange blevet ramt. En af dem var kokken Thomas Jensen fra Frederikshavn, der stod frem og fortalte, hvordan han mistede 3.808 kroner i dagpenge, efter han blev sendt hjem på grund af corona-krisen. Egentlig skulle han have haft 10.275 kroner i dagpenge. I stedet fik han 6.467 kroner.

Du kan læse mere om Thomas’ historie i denne artikel:

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu