Minister: Studiestart to gange om året

9. maj 2012 04:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Studiestart to gange om året
Billede mangler

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil give nye studerende mulighed for at begynde med studierne i både september og februar. Det skriver Politiken onsdag.
Forslaget er blandt de centrale dele af regeringens 2020-plan, der vil hente to milliarder kroner på at få de studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet.
Ministeren påpeger, at godt en femtedel af studenterne i dag har brug for kortere suppleringskurser, når de afslutter gymnasiet. Derfor bør der være bedre muligheder for at søge ind om efteråret og blive optaget til februar i stedet for at skulle vente et helt år.
– Når så mange gymnasieelever står med et suppleringsbehov efter endt ungdomsuddannelse, er det en barriere, at man kun kan blive optaget én gang om året på langt, langt de fleste uddannelser, siger Morten Østergaard til Politiken.
Optag hvert halve år skal ifølge ministeren få de studerende hurtigere igennem universiteterne.
– Det betyder, at de ikke behøver at tage en tur rundt om Jorden eller tage et halvt års erhvervsarbejde bare for at få tiden til at gå. De kan komme i gang med deres studium, siger han.
Rektorkollegiets formand, Jens Oddershede, kan godt se den samfundsøkonomiske fidus i ministerens forslag, men han understreger samtidig, at forslaget ikke er gratis. Det vil nemlig kræve ekstra lærerressourcer.
Danske Studerendes fællesråd er positive over for Morten Østergaards forslag.
– Det giver en fleksibilitet, som jeg tror rigtig mange studerende er interesserede i at have. Hvis man har behov for noget ekstra supplering, så er det godt at kunne søge ind om vinteren, siger formand Torben Holm til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu