ANNONCE

Minister til fodboldspillere: -Gå ned i løn

2. april 2020 22:12 | Af: Ritzau Fokus

Premier League-spillerne bør gå ned i løn og gøre deres for at hjælpe til under coronakrisen, siger minister.

Premier League-spillerne bør gå ned i løn for at hjælpe det britiske samfund under coronakrisen.

Sådan lyder det fra den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, på et pressemøde torsdag.

– Alle bør gøre sit, og det gælder også Premier League-spillerne, siger Matt Hancock.

– Taget i betragtning af, hvad mange har ofret, blandt andre nogle af mine kolleger i sundhedsvæsenet, der har betalt den ultimative pris ved at tage på arbejde og ende med at blive smittet og dø, så er det første, Premier League-spillere kan gøre, at hjælpe til. Gå ned i løn og gør dit (for at hjælpe, red.).

Udmeldingen kommer, efter at engelske topklubber har fået kritik for at udnytte en hjælpepakke fra regeringen til at sende ansatte hjem, mens spillerne stadig får fuld løn.

– Formålet med hjælpepakken er ikke at understøtte Premier League-klubbers økonomi, har Julian Knight, formand for det britiske parlaments digital-, kultur-, medie- og sportskomité, tidligere sagt ifølge AFP.

Premier League skulle være i forhandlinger med den britiske spillerforening (PFA), men der er endnu ikke opstået enighed om en mulig lønnedgang.

I PFA er man klar til at hjælpe til.

– Vi accepterer fuldstændig, at spillerne bliver nødt til at være fleksible og tage deres del af den økonomiske byrde, coronakrisen har medført, for at sikre både deres klub og spillet generelt på lang sigt, lyder det fra PFA efter Matt Hancocks udmelding.

Den bedste engelske række har som det meste af fodboldverdenen været sat på pausen siden starten af marts. Ligaen er indtil videre suspenderet frem til 30. april.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu