ANNONCE

Minister truer socialrådgivere med fyring

14. februar 2012 08:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister truer socialrådgivere med fyring
Billede mangler

Den senere tids mange sager om børnemishandling får nu socialminister Karen Hækkerup (S) til at kræve handling fra landets socialrådgivere.
Enten går de mere hårdhændet til værks, eller også bliver de fyret, lyder det ifølge Jyllands-Posten fra Karen Hækkerup.
“Hvis socialrådgivere ikke er villige til at sparke døren ind, skal de selv sparkes ud. Så er de sig ikke deres arbejde bevidst, og hvis ikke de passer på børnene, hvem gør så,” spørger socialministeren, som frygter, at der er opstået “en misforstået tolerance om privatlivets fred,” som betyder, at myndighederne risikerer at overse problemer i lukkede familier.
Det er blandt andet de verserende sager fra Rebild og Brønderslev, som får Karen Hækkerup til at reagere. Hun forlanger handling fra lokalpolitikerne, som må tage over, hvis sagsbehandlingen fejler.
“Der er ting i den redegørelse, Rebild Kommune har afleveret, som ikke har været tilfredsstillende. Så når man politisk ikke vil vedstå sig, hvad der er sket, men stadig prøver at finde på forklaringer, så bliver jeg meget bekymret,” siger Karen Hækkerup.
Formand for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, er enig med socialministeren om, at der skal gribes ind over for socialrådgivere, som forsømmer deres pligter.
“Men det sker altså meget sjældent,” siger Bettina Post til Jyllands-Posten og understreger, at når en familie mistænkes for børnemishandling, kræver det politisk godkendelse, før man kan gribe ind.
Kilde: Jyllands-Posten

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu