Minister undrer sig over K-opgør med planlov

26. september 2014 12:12 | Af: Ritzau Fokus
 
Minister undrer sig over K-opgør med planlov
Miljøministeren kan ikke forstå Søren Pape Poulsens opgør med planloven. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Miljøministeren kan ikke forstå Søren Pape Poulsens opgør med planloven.

Miljøministeren kan ikke forstå Søren Pape Poulsens opgør med planloven. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

De Konservative løber fra deres grønne ansvar, når de ønsker et opgør med planloven, mener miljøminister.

Det er en direkte dårlig idé, at De Konservative ønsker et opgør med planloven, mener miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

– Det er ærgerligt, at De Konservative har forladt deres position som den grønne stemme i blå blok. Man fristes til at sige, at sort er det nye grøn hos partiet. De har for mindre end et år siden været med til at rulle liberaliseringen af planloven tilbage, siger Kirsten Brosbøl til Ritzau.

Udmeldingen kommer, efter at De Konservatives nye politisk leder, Søren Pape Poulsen, forud for partiets landsråd i weekenden har annonceret et opgør med blandt andet planloven og Naturstyrelsen.

Argumentet bag er blandt andet “at sætte mennesket fri” og sikre, at planloven ikke spænder ben for vækst i virksomheder.

Men den køber miljøministeren ikke.

– Det undrer mig, at Søren Pape sætter det op som mennesket mod systemet. Men der er altså mennesker på begge sider af det her. Mange sætter pris på, at planloven adskiller erhvervsområder med boligområder, siger Brosbøl.

– Når man tager sydpå, ser man spredt byggeri i det åbne land og kyster, der er plastret til med byggeri. Man skal ikke glemme formålet med planloven om at adskille natur og by.

Retningslinjerne i planloven bliver udformet af staten, mens det er landets kommuner, der står for den fysiske planlægning.

I planloven skal der både tages hensyn til samfundets interesse, naturen og bevaring af værdifulde bygninger.

Den daværende VK-regering liberaliserede tilbage i 2010 planloven, der blandt andet skulle styrke væksten i Danmarks yderområder.

Liberaliseringen blev dog rullet tilbage i 2012, hvor der blev indgået en aftale mellem S-R-SF-regeringen, Enhedslisten og De Konservative.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu