Minister: Unge skal arbejde for kontanthjælp

8. marts 2012 22:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Unge skal arbejde for kontanthjælp
Billede mangler

I fremtiden skal landets unge kun kunne modtage kontanthjælp, hvis de arbejder for den, siger beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S).
Det skal ikke længere være muligt for unge at modtage kontanthjælp mens de driver den af hjemme på sofaen.
Sådan lyder budskabet fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der arbejder for, at det bliver et centralt punkt i regeringens forslag til en reform af kontanthjælpsområdet, skriver Berlingskes Nyhedsbureau.
“Jeg synes, at det er et sundt princip, at den, der har evnen, også har forpligtelserne, og derfor, synes jeg, det er godt, hvis de unge kommer til at yde noget for deres kontanthjælp,” siger hun.
Ministeren udtaler, at hun er meget inspireret af Aalborg Kommune, hvor de stiller et direkte krav om, at de unge skal arbejde for ydelsen. Kommunen kalder det nytteaktivering.
Og noget kunne tyde på, at det hjælper med at få unge væk fra kontanthjælpen.
I følge TV 2 News betyder det, at 19 ud af 20 kontanthjælpsmodtagere finder andre måder end ydelsen at få en indkomst på.
Mette Frederiksen ved endnu ikke om det bliver et lovkrav, at kommunerne skal følge Aalborgs eksempel.
“Jeg vil gerne vente med at lægge den samlede reform frem, men det, at man yder noget til gengæld for sin kontanthjælp, bliver en del af reformen,” siger ministeren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu