Minister: Vi har for mange daginstitutioner

27. april 2012 08:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister: Vi har for mange daginstitutioner
Billede mangler

VK-regeringen råbte på flere private daginstitutioner, og deres bøn blev hørt. På fem år er antallet af private pasningstilbud steget fra fire til 200.
Men nu siger Christine Antorini (S) stop. Børne- og undervisningsministeren vil indlede et opgør med den voldsomme vækst. Det skriver Information.
Christine Antorini beder nu ministeriet om at lave en udredning af ejerformerne på daginstitutionsområdet, så eksplosionen i det private marked for børnepasning ikke risikerer at gå ud over kvaliteten i daginstitutionerne.
– Den tidligere regering gjorde det til et mål i sig selv, at mangfoldighed i dagtilbuddene handlede om, at det var privat. Det har været helt skævt at gøre, siger hun til avisen.
– For mig er det noget sludder at diskutere, om noget er bedre, bare fordi er privat. Det handler om kvalitet.
Venstres børne- og undervisningsordfører Peter Juel Jensen kan ikke genkende Christine Antorinis udlægning af den tidligere VK-regerings ønske om at fremme private pasningsordninger.
– Det står en minister frit for at lave en udredning, men de private løsninger er opstået efter initiativ fra forældrene.
– Så i stedet for at tale om opgør med tidligere ministre og ideologi burde det være indholdet af tilbuddet, der er vigtigst, siger Peter Juel Jensen, som mener, at der ikke er en sammenhæng mellem kvalitet og ejerform.
Hos Forældrenes Landsorganisation har formand Lars Klingenberg fulgt udviklingen med flere private institutioner.
– Frygten for A- og B-institutioner er reel. Private tilbud har andre muligheder for at rekruttere børn, siger Lars Klingenberg til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu