Minister vil give millionrabat til slagterier

1. april 2014 15:57 | Af: Ritzau Fokus
 
Minister vil give millionrabat til slagterier
Der skal i fremtiden være mange penge at spare for de danske slagterier, mener fødevareministeren. Foto: ENGEL JANUS Polfoto

Der skal i fremtiden være mange penge at spare for de danske slagterier, mener fødevareministeren.

Der skal i fremtiden være mange penge at spare for de danske slagterier, mener fødevareministeren. Foto: ENGEL JANUS Polfoto

Slagterierne skal årligt slippe for regninger for 25 millioner kroner. Offentlig kontrol skal være billigere.

De danske slagterier skal slippe billigere, når det offentlige kommer på kontrolbesøg. Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil sammen med svineslagterierne sætte udgifterne til den offentlige kontrol ned med op til 25 millioner kroner over de næste fire år.

Tallene fremgår af en rapport, som ministeriet har fået lavet. Heri har man sammenlignet kontrollen på en række eksportslagterier, og man er kommet frem til 10 anbefalinger, der nu skal drøftes med svineslagterierne.

– Slagteriernes konkurrenceevne er under hårdt pres, og derfor er jeg glad for, at vi kan spare slagterierne for op til 25 millioner kroner i kødkontrollen, siger Dan Jørgensen i en kommentar.

– Effektiviseringerne skal ske, mens vi fastholder det høje niveau for fødevaresikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd i Danmark, siger fødevareminister.

Samtidig har ministeren taget initiativ til et såkaldt nabotjek, der skal sammenligne kødkontrollen i Danmark set i forhold til kontrollen i vores nabolande.

Sammenligningen skal se på implementering af EU-regler, eksportkrav og kontrolomkostninger for ad den vej at pege på muligheder for, at kontrollen kan blive endnu bedre og billigere.

– Vores vigtige danske slagteriarbejdspladser skal ikke ende i Polen eller Ukraine. Derfor har jeg sat gang i et nabotjek af reglerne, så vi kan få fjernet unødvendige krav, men fastholde en fødevaresikkerhed i verdensklasse, siger Dan Jørgensen.

Kødkontrol, der udføres af Fødevarestyrelsen, spiller en stor rolle for de danske slagterier. Styrelsens garanti for, at produkterne har en høj fødevaresikkerhed giver adgang til eksportmarkeder for milliarder.

Kontrollen koster hvert år svine-, kreatur- og fjerkræslagterierne samlet op mod 250 millioner kroner.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu