Minister vil gøre andelskøb mere gennemskueligt

22. februar 2013 02:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister vil gøre andelskøb mere gennemskueligt
Billede mangler

Sælger skal ved salg af andelsbolig fremover vise mulige købere en formular over andelsboligforeningens lån, hæftelsesforhold og forestående vedligeholdelsesarbejder. Yderligere skal det fremgå, om der for eksempel er udsigt til stigning i boligafgiften. Sådan lyder et lovforslag, som boligminister Carsten Hansen (S) har sendt i høring. Det skriver Politiken fredag.

 

»Det er ikke altid gennemskueligt, hvad en kommende andelshaver køber. Det gør vi nu noget ved,« siger Carsten Hansen til avisen, der i sidste uge skrev, at otte procent af andelsboligforeningerne er i stor risiko for at få økonomiske problemer.

Af lovforslaget fremgår det også, at nystiftede andelsforeninger ikke må anvende en valuarvurdering de første tre år.

»Der har været nogle lidt for dygtige rådgivere, som har givet nystiftede foreninger et forkert indtryk af ejendommens værdi. Det fjerner vi nu ved at indføre krav om, at ejendommens værdi i de første tre år skal svare til købsprisen,« forklarer Carsten Hansen.

Det nye lovforslag vækker glæde hos Forbrugerrådet.

»Andelsboligmarkedet har de seneste år været ramt af, at folk har været nervøse for at købe, fordi de ikke har kunnet gennemskue økonomien bag et boligkøb. Vi er godt tilfreds med lovforslaget, som kommer et godt stykke af vejen til at få løst problemet,« siger afdelingschef Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu