Minister vil have alle studerende i praktik

17. april 2012 08:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister vil have alle studerende i praktik
Billede mangler

Det er ikke længere nok at læse bøger og komme til undervisningen, når man tager videregående uddannelse – man skal også i praktik.
Sådan lyder meldingen fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R), som vil have alle studieretninger til at skrive muligheden for at tage et semester i praktik ind i studieordningen, skriver Jyllands-Posten.
“Det er afgørende, at studerende får et glimt af virkeligheden, som de kan koble til den teoretiske verden. Vi vil jo også nødig have læger, der ikke har været ude på et hospital under deres uddannelse,” siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.
Både de Danske Universiteter og de studerende bakker op om praktik, men begge parter understreger, at de studerende går glip af andre tilbud på uddannelsen, hvis de skal gennemføre til tiden.
“Personligt mener jeg, det er relevant, at studerende oplever, hvilke af deres kompetencer virksomhederne kan bruge. Men det skal ikke være obligatorisk. Det vil være uheldigt, hvis det ender med, at akademikere ikke kan gøre deres uddannelse færdig, fordi de ikke kan få en praktikplads, som man ser det andre steder i uddannelsessystemet,” siger talsmand for Danske Universiteter, Jens Oddershede, til Jyllands-Posten.
Praktikken skal desuden være meritgivende, så de studerende ikke behøver forgælde sig for at bruge deres viden i praksis, mener formand for Danske Studerendes Fællesråd, Torben Holm.
“Det er meget vigtigt at studienævnene sikrer kvaliteten af et praktikophold. Det skal være relevant for studiet, og det er ikke nok at brygge kaffe og flytte papirbunker, hvis det skal være en del af uddannelsen,” understreger Torben Holm.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu