Minister vil have endnu lavere kriminalitet i udsatte boligområder

8. februar 2013 13:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Minister vil have endnu lavere kriminalitet i udsatte boligområder
Billede mangler

Selv om justitsminister Morten Bødskov (S) er godt tilfreds med, at færre anmelder kriminalitet i de særligt udsatte boligområder i Danmark – hvilket tyder på et fald i kriminelle handlinger – må politibetjentene ikke hvile på laurbærene.

 

»Vi er ikke i mål endnu, for vi vil have kriminaliteten længere ned. Så vi fortsætter den forstærkede indsats i 2013,« siger justitsministeren i en udtalelse, hvor han også sender roser til ordensmagten:

»Regeringen har fra første dag været fast besluttet på at få vendt udviklingen i de mest belastede boligområder. Derfor er det naturligvis meget tilfredsstillende, at kriminaliteten nu falder. Jeg vil gerne rose politiet, der i samarbejde med kommuner og boligafdelinger har gjort en kæmpe indsats,« lyder det.

Rigspolitiets nye opgørelse for 2012 viser, at antallet af anmeldte forbrydelser i de særligt udsatte boligområder samlet set faldt med 12,7 procent i forhold til 2011.

Den positive udvikling gør sig gældende i eksempelvis Værebroparken i Bagsværd, Mjølnerparken på Nørrebro og Tingbjerg-bydelen nordvest for København.

»Vi har haft særligt fokus på de udsatte boligområder i 2012, hvor vi har fået bevilget ekstra midler. Vi tror og håber på, at det har været med til at skubbe den positive udvikling på vej,« siger vicepolitiinspektør Steen Pedersen fra Rigspolitiet til Berlingske.

De særligt udsatte boligområder er udpeget af politiet på grund af høj kriminalitet, primært vold, indbrud, stoffer og våben, fortæller han.

Beboernes relativt høje utryghed skyldes dog også generel utryghedsskabende adfærd såsom støjende opførsel, hærværk og ulovlig knallertkørsel.

Politiets modtræk har blandt andet været mere synlig tilstedeværelse, fast stationerede betjente og samtaler i områderne.

»Og så har vi kørt sagerne hurtigt for at vise de unge, der begår kriminalitet, at det har konsekvenser,« siger Steen Pedersen.

Han understreger, at opgaven ikke er løst endnu. I Blågården på Indre Nørrebro og i Folehaven i Valby er der for eksempel sket en stigning i anmeldt kriminalitet i løbet af sidste år.

I forhold til kriminaliteten i hele landet, som er faldet med 6,1 procent, er faldet i de særligt belastede områder mere end fordoblet. I 21 ud af de 34 boligområder er kriminalitetsniveauet nu lavere end eller på niveau med landsgennemsnittet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu