Minister vil have færre varetægtsfængslinger

28. februar 2012 10:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister vil have færre varetægtsfængslinger
Billede mangler

Antallet af varetægtsfængslinger på mere end tre måneder steg i løbet af 2010.
Det viser Rigsadvokatens årlige redegørelse, som nu får Rigsadvokaten til at varsle nye initiativer, der skal nedbringe omfanget af varetægtsfængsling.
Justitsminister Morten Bødskov (S) er positivt indstillet over for initiativerne.
“Naturligvis har eksempelvis udviklingen i kriminaliteten og politiets succes over for grov bandekriminalitet en klar indflydelse på antallet af langvarige varetægtsfængslinger. Men tallene fra 2010 viser alligevel, at der fortsat er behov for et stærkt fokus på området,” udtaler justitsminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse.
Initiativerne indebærer blandt andet, at statsadvokaten fremover skal tage stilling til varetægtsfængslinger, som er særligt lange, ligesom brugen af varetægtsfængsling skal diskuteres i anklagemyndighedens centrale fagudvalg.
“Det er min forventning, at de nye tiltag vil medvirke til at begrænse den tidsmæssige udstrækning af både længere- og korterevarende varetægtsfængslinger,” siger Morten Bødskov.
Justitsministeren vil desuden invitere repræsentanter for domstolene, anklagemyndigheden og Advokatsamfundet til en drøftelse af, om der er behov for yderligere tiltag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu