ANNONCE

Minister vil have H.C. Andersen-world i milliard-klassen

14. september 2012 08:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister vil have H.C. Andersen-world i milliard-klassen
Billede mangler

Ligesom USA har Disney World skal Danmark have en gigantisk tamapark bygget op om H.C. Andersens eventyr, mener erhvervs- og vækstminister, Ole Sohn (SF).
 
Private investorer kan godt begynde at finde den helt store tegnebog frem for Danmark skal have en gigantisk H.C. Andersen temapark og det må gerne koste milliarder.
 
Det er erhvervs- og vækstminister Ole Sohns (SF) drøm og den må gerne snart blive realiseret.
 
– I USA har de Disney World. Hvorfor har vi ikke et H.C. Andersen World skruet op i global størrelse, så det ikke er 10 små havfruer, men en kæmpe park af internationale dimensioner bygget op om nogle af H.C. Andersens mest berømte eventyr. Står det til mig, skal det være stort. Vi taler om en investering, der skal tælles i milliarder, siger Ole Sohn til Politiken.
 
Og forslaget får fuld opbakning fra arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv:
– Det er en af de absolut bedste idéer, vi har hørt længe. Der er gode arbejdspladser og indtægter i projektet. Men det er helt afgørende, at det er private investorer, der løser opgaven – og ikke staten, siger direktør Christian T. Ingemann til Politiken.
 
Området, hvor parken skal ligge, står faktisk allerede klar. I H.C. Andersens fødeby, Odense, har man for længst reserveret et stort grundareal til opførelsen af en H.C. Andersen-park.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu