ANNONCE

Minister vil have misbrug af børn på skemaet

17. januar 2012 18:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister vil have misbrug af børn på skemaet
Billede mangler

Dagens misbrugssag fra Rebild Kommune i Nordjylland, hvor en 55-årig mand er tiltalt for misbrug af ni børn, har fået Børns Vilkår til at foreslå et nyt tiltag i seminarieuddannelserne.
Unge pædagog- og lærerstuderende skal lære at spotte misbrugte børns signaler, så man kan komme børnene til undsætning langt hurtigere.
“Hvis lærer og pædagoger var bedre til at læse de signaler, som børn, der ikke trives, kommer med, ville de være bedre rustet til at spotte dem, der har problemer. Derfor brude de have det som en fast del af deres uddannelse. På den måde vil de kunne stoppe flere overgreb, fordi de vil være mere sikre i, hvad de skulle gøre,” siger souschef i Børns Vilkår Bente Boserup til Newspaq.
Ideen bliver nu støttet af socialministeren.
“Jeg synes, det er et rigtig godt forslag, at vi tydeliggøre læreplanerne for de faggrupper, som har kontakt med børn. På den måde får de mere kendskab til, hvad det er for signaler, de skal reagerer på, og hvad de skal gøre, når de oplever disse tilfælde,” siger Karen Hækkerup til Newspaq.
Ministeren vil nu tage fat i undervisningsministeren og uddannelsesministeren for at få forslaget på skinner.
“Der er behov for en kulturændring i blandt fagpersonalet i forhold til, hvornår man kan være bekendt at gå ind i den her sag,” slutter Hækkerup.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu