ANNONCE

Minister vil holde ekstra øje med kvote 1

3. august 2012 14:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister vil holde ekstra øje med kvote 1
Billede mangler

Universiteterne må selv bestemme, om de vil drosle ned på antallet af studerende, der optages på baggrund af andet end karaktergennemsnit, den såkaldte kvote 2.
Men det står også universiteterne frit for, om de vil optage flere i kvote 1.
Sådan lyder reaktionen fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R) på, at Københavns Universitet overvejer at optage færre studerende på kvote 2 på visse studier.
– Jeg synes, at kvote 2 er et godt redskab, som kan bruges mere, men jeg har valgt at give det frit, fordi jeg ikke synes, at vi skal regulere det på Christiansborg, siger Morten Østergaard.
– Derfor synes jeg ikke, at det er et problem, hvis man på enkelte studier går den anden vej. Men vi holder i sagens natur øje med udviklingen, siger han.
Morten Østergaard besluttede i marts, at universiteterne selv må bestemme, hvor mange studerende de vil optage i henholdsvis kvote 1 og kvote 2.
Og det var netop, fordi ministeren ser positivt på at optage studerende ud fra andet end rent karaktergennemsnit, lyder det.
Både Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Copenhagen Business School har derfor allerede i år optaget flere studerende på kvote 2, end de plejer.
Men på Københavns Universitet overvejer ledelsen at gå i den anden retning for visse studier, hvor det har vist sig, at studerende, der er optaget i kvote 1, har lavere frafald end studerende fra kvote 2.
– Intentionen fra min side har været, at kvote 2 skulle bruges mere, og derfor er jeg også tilfreds med, at det er det, der er sket i år, siger Morten Østergaard.
Han vil holde øje med, om “det griber om sig”, at universiteterne optager færre på kvote 2.
Tidligere lå det fast, at 10 procent af de studerende skulle optages via kvote 2, hvor de studerende bedømmes på blandt andet erhvervserfaring, anden uddannelsesbaggrund og personlige egenskaber.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu