Minister vil lade kommuner fjerne disse biler

21. februar 2020 07:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forslaget møder ikke jubel hos FDM.

Minister vil lade kommuner fjerne disse biler
Forslaget skal give kommuner flere muligheder for at fjerne ulovligt parkerede biler. Genrefoto.

Landets transportminister Benny Engelbrecht (S) har stillet forslag om, at eksempelvis kommuner i fremtiden skal kunne fjerne ulovligt parkerede biler, der har fået tre p-afgifter.

Det skriver FDM i en pressemeddelelse, hvori man også kan læse, at der hos FDM er bekymring at spore over forslaget.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Forslaget blev sendt i høring i december 2019, og her kan man læse, at det er “Lov om offentlige veje,” ministeren ønsker at få skærpet.

Som det er nu, kan en vejmyndighed, ofte en kommune, sætte regler op for, hvor man eksempelvis må parkere sin bil. Vejmyndigheden kan også tage sig betalt for, at du parkerer din bil på myndighedens parkeringspladser, og overholder du ikke reglerne, kan vejmyndigheden, som reglerne er i dag, fjerne eksempelvis en bil, hvis den er til “ulempe eller fare for færdslen.”

Sådan kan fremtiden blive

Det er her, Benny Engelbrecht stiller forslag om at indføre en skærpelse, så vejmyndigheden i fremtiden får mulighed for hurtigere at fjerne biler, der holder ulovligt parkeret, men som ikke er direkte til “ulempe eller fare for færdslen.”

FDM har givet høringssvar til forslaget, og juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, siger i pressemeddelelsen, at forslaget er både for vidtgående og ude af proportion i forhold til den forseelse, det er, at parkere ulovligt.

”Kommunerne har allerede i dag mulighed for at bede politiet flytte biler, hvis de er parkeret til fare eller gene for trafikken. Det giver god mening. Men med forslaget vil kommunen selv kunne flytte en bil, der eksempelvis er parkeret i en p-bås uden gene for trafikken i øvrigt, men alene fordi den har fået tre p-afgifter. Det, mener vi, er en alt for hård sanktion,” siger Dennis Lange i pressemeddelelsen.

Er det et problem?

FDM skriver i øvrigt også, at man har spurgt både Københavns og Aarhus Kommuner om, hvor ofte de har bedt politiet om at fjerne ulovligt parkerede biler de seneste to år. I Aarhus ved man, at svaret er nul. I København fører man ikke statistik over den slags.

Det er på den baggrund, at FDM mener, at forslaget giver kommunerne for let mulighed for at løse et problem, der ikke nødvendigvis er særligt udbredt.

”Vi synes, det er bekymrende, at man vil give kommunerne ret til at fjerne biler uden at have undersøgt, om behovet er der. Tværtimod er det svært at se, at kommunerne i dag har et problem med ulovligt parkerede biler, som politiet ikke kan løse for dem,” siger Dennis Lange i pressemeddelelsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu