ANNONCE

Minister vil nedlægge Ulandsstyrelsen

27. januar 2012 08:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister vil nedlægge Ulandsstyrelsen
Billede mangler

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) vil nedlægge Styrelsen for Internationalt Udviklingssamarbejde.
Det betyder, at LO, Dansk Industri, landbruget og bistandsorganisationerne, som er repræsenteret i styrelsen, ikke længere får direkte indflydelse på, hvordan Danmarks ulandsbistand på ca. 15 milliarder kroner skal fordeles, skriver Berlingske.
“I dag er styrelsens opgave meget faglig og administrativ. Jeg mener, at vi får større nytte af styrelsens kompetencer ved at inddrage den i den overordnede politiske og strategiske diskussion om dansk udviklingspolitik,” siger Christian Friis Bach til Berlingske.
Han vil i stedet oprette en bevillingskomité, som består af embedsmænd fra Udenrigsministeriet og op mod fire eksperter fra universiteterne.
Tidligere har LO, Dansk Industri, landbruget og bistandsorganisationerne været direkte involveret i sagsbehandlingen af u-landsprojekter, men Christian Friis Bach ønsker nu at placere dem i et nyt Udviklingspolitisk Forum, hvor deres indflydelse begrænses væsentligt.
Forslaget møder massiv kritik fra styrelsen, som dels frygter, at kvaliteten vil falde, samt at ministeren bliver for magtfuld.
“Det er en forkert beslutning at nedlægge styrelsen, for her inddrager man folk fra samfundet på en meget konkret og forpligtende måde, som er særdeles nyttig,” siger direktør Lars Goldschmidt, som repræsenterer DI, til Berlingske.
Han bakkes op af generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, som mener, at bistandens kvalitet vil lide under sådan en omrokering.
“Styrelsens medlemmer er meget kompetente folk, der giver dansk bistand et kvalitetstjek,” siger han til Berlingske.
Kilde: Berlingske

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu