ANNONCE

Minister vil se på støtten til rådden banan

30. november 2011 09:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Minister vil se på støtten til rådden banan
Billede mangler

Når Udkantsstøtte går til nogle lidt anderledes projekter, som ombygning af en pølsevogn eller en visefestival, er det ikke så slemt, som det kunne lyde.
Det mener by- bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S), der dog gerne vil se på, hvordan støtten til Udkantsdanmark fordeles.
Umiddelbart er han dog ikke bekymret.
“Man får rigtig meget for pengene her, men det er klart, der kan være enkeltprojekter, hvor vi skal se på, om det er fornuftigt. Men jeg vil godt sige, at det er sådan, at der foregår rigtig mange ting derude, og man får rigtig meget ud af det,” siger Carsten Hansen.
Det er en pulje under fiskeristøtten, som sender penge til fiskeriområder, der tilhører “den rådne banan.” Puljen er ifølge Politiken øremærket til projekter, der kan bidrage til bæredygtighed og udvikling i de små samfund.
Og selvom det umiddelbart kan lyde som noget overdrevet for eksempel at smide over 600.000 efter en bådrenovering, kan det sagtens være, at projekter som det har værdi i forhold til støttepuljens formål, mener Carsten Hansen.
“Projekterne kommer nedefra, og det er med til at skabe ejerskab og engagement. Når det er sagt, skal jeg alligevel i forbindelse med, at jeg skal se på bekendtgørelsen, hvor pengene kommer fra, have set på, om der er behov for at ændre på reglerne,” siger ministeren.
Han regner dog ikke med, at der vil ske alt for store ændringer på området.
I 2011 vil der blive udbetalt cirka 26 millioner kroner til puljen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu