Ministerdrab: Danskere forlader ambassade

18. juli 2012 14:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ministerdrab: Danskere forlader ambassade
Billede mangler

Udenrigsministeriets borgerservice oplyser, at personalet på den danske ambassade i Damaskus tager på en forlænget weekend til Beirut.
Det sker efter flere dage med kamphandlinger i den syriske hovedstad. Senest er den syriske forsvarsministre og en række andre ministre torsdag blevet dræbt efter et angreb på en sikkerhedsbygning i Damaskus.
– På grund af den tilspidsede situation har ambassadens udsendte personale valgt at tage en forlænget weekend i Beirut, lyder det fra Udenrigsministeriets Borgerservice, der samtidig understreger, at det er “normal procedure i sådanne uforudsigelige situationer”.
Udenrigsministeriets Borgerservice kalder situationen i Syrien for “dybt bekymrende”, og man “følger selvsagt udviklingen, herunder også sikkerhedssituationen for ambassaden”.
Det understreges dog, at ambassaden ikke er lukket, og at aktiviteterne ikke er suspenderet.
– Det er fortsat meningen at opretholde ambassaden i Damaskus, den er vores øjne og ører i forhold til situationen inde i landet. Men vi følger sikkerhedssituationen meget nøje. Skulle den ændre sig, vil vi træffe de nødvendige beslutninger, lyder meldingen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu