Ministeren skærper krav til lærerstuderende

18. februar 2013 08:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ministeren skærper krav til lærerstuderende
Billede mangler

Det faglige niveau på læreruddannelserne skal hæves, og uddannelsen skal gøres mere attraktiv. Det mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der derfor har skruet gevaldigt på optagelseskravene.

 

Fra sommer skal ansøgere til en af de 17 læreruddannelser have 7 i gennemsnit efter den nye karakterskala for at være garanteret en plads på studiet. Hvis der søges via kvote 2, så skal ansøgeren igennem en optagelsessamtale, hvor personens egnethed som lærer skal vurderes. Det oplyser Professionshøjskolerne i en pressemeddelelse.

»Formålet med reformen er at få en fagligt stærkere og mere attraktiv læreruddannelse, der matcher folkeskolens behov og ruster lærerne bedre til den virkelighed, de møder ude i klasselokalerne. Den nye uddannelse giver et kvalitetsmæssigt løft til lærerne og dermed også til fremtidens folkeskole,« siger Morten Østergaard.

Stramningen skal også være med til at sikre, at flere studerende gennemfører uddannelsen.

»Vi ved fra flere undersøgelser, at der er en sammenhæng mellem de studerendes karaktergennemsnit og deres evne til at gennemføre uddannelsen. Et godt gennemsnit øger ganske enkelt sandsynligheden for, at de kommer igennem,« siger Tove Hvid, der er dekan på Professionshøjskolen UCC i København.

De nye regler bliver ens for alle landets læreruddannelser, der hidtil selv har kunnet bestemme kravene. På 14 af de 17 læreruddannelser var der sidste år frit optag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu