Ministeren tager det fulde ansvar for tolke-forvirring

5. april 2013 10:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ministeren tager det fulde ansvar for tolke-forvirring
Billede mangler

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) lægger sig fladt ned og fjerner alle geværløb, der eventuelt måtte være peget i retning af Forsvaret i sagen om de afghanske tolke.

 

– Det er mig selv, der har ansvaret for de to tilfælde, hvor jeg har sagt noget forkert. Og jeg skal ikke pege på nogen andre, udtaler Nick Hækkerup ifølge forsvarsministeriets hjemmeside.

– Det var mig, der var upræcis med hensyn til, hvor tolkene kommer fra, fortsætter han.

Udmeldingen kommer efter, at Information torsdag skrev, at Nick Hækkerup har kritiseret Forsvaret for at sove i timen ved ikke at indsamle informationer om de afghanske tolke, der har arbejdet for de danske tropper i Helmand-provinsen. Det blev fredag fulgt op af en modkritik fra en række anonyme topofficerer, der mener, at ministeren forsøger at sende aben videre.

Det afviser Nick Hækkerup, at han overhovedet har forsøgt på at gøre. Det bebudede evalueringsforløb med Forsvaret af sagen om tolkene skal heller ikke ses som en kritik af Forsvaret, men som et forsøg på at undgå lignende misforståelser i fremtiden, lyder meldingen fra Forsvarsministeriet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu