Ministerier støtter fyrede med 25.000 kroner

8. marts 2012 16:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ministerier støtter fyrede med 25.000 kroner
Billede mangler

Efter de historisk voldsomme massefyringer i ministerierne får 200 Djøf-medlemmer en pose penge til at komme videre i karrieren.
Det såkaldte outplacementtilbud spænder mellem 12.500 og 30.000 kroner, som de fyrede kan bruge på coaching-kurser eller psykolog-bistand.
Fra de fyredes fagforening lyder der klapsalver. Djøf har nemlig tidligere sendt et brev til finansminister Bjarne Corydon med krav om 25.000 kroner til hver af de fyrede.
Men han meldte hus forbi og sendte beslutningen ud i de enkelte ministerier. Og her har man altså kvitteret for opfordringen til at hjælpe de fyrede videre.
“Langt hovedparten af aftalerne er på 25.000 kroner og derover. Plus fratrædelsesordninger. Så der er en god dialog med arbejdsgiverne, og det er vi meget tilfredse med,” siger formand for overenskomstforeningen, Lars Qvistgaard.
Når det er så vigtigt at øremærke en pose penge til at hjælpe Djøf’erne videre, så er det fordi, mange har siddet med i et ministerium i årevis og ikke længere ved, hvad de kan tilbyde på det øvrige arbejdsmarked.
“Det er positivt, at der trods alt er noget omsorg for de ansatte i den her meget alvorlige situation,” siger Lars Qvistgaard.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu