Ministersekretær fik homorygte som sidebemærkning fra Troels Lund

5. marts 2013 12:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ministersekretær fik homorygte som sidebemærkning fra Troels Lund
Billede mangler

Selv om Skatteministeriets menige medarbejdere ikke blev inddraget i toppens drøftelser og aktivitet, da Helle Thorning-Schmidt (S) og ægtefællen Stephen Kinnocks skattesag blev behandlet og afgjort i 2010, så blev i hvert fald én af dem gjort bekendt med rygtet om, at Stephen Kinnocks skulle være homoseksuel. Det skriver b.dk.

 

Det er netop kommet frem under tirsdagens afhøring foran Skattesagskommissionen. Her har Anne Simonsen, som er ministersekretær i Skatteministeriet, forklaret, hvordan hun mødte rygtet, da daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) 17. september 2010 bad hende skaffe de afgørelser, som Skat Københavns agterskrivelse – der frikendte Stephen Kinnock for skattepligt i Danmark – refererede til.

»Jeg kan ikke huske den konkrete situation, men jeg erindrer, at jeg i forbindelse med, at jeg blev bedt om at finde afgørelserne, fik at vide, at han skulle være homoseksuel,« sagde Anne Simonsen ifølge b.dk.

»Af hvem,« spurgte kommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen

»Troels Lund,« svarede Anne Simonsen, som blev bedt om en forklaring på, hvorfor hun fik oplysningen af skatteministeren.

»Jeg husker det ikke helt præcist, men det kan sagtens have været i en sidebemærkning,« svarede hun.

Anne Simonsen er som ministersekretær ansvarlig for orienteringer af ministeren. Men bortset fra, at hun blev bedt om at skaffe de omtalte afgørelser, blev hun ifølge egen forklaring ikke involveret i sagen om den daværende oppositionsleders skatteforhold.

Det følsomme og private rygte spiller en central rolle i skattesagen. Det blev bragt ind i den, da Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks revisor gav det som forklaring på, hvorfor parret ikke ønskede at møde op i Skat København og selv forklare deres situation.

Fra Skat Københavns direktør, Erling Andersen, gik det videre til Skatteministeriets daværende departementschef, Peter Loft, og til skatteministeren.

Den daværende departementschef skrev i 2010 til Skat fire meget omtalte linjer, som han ønskede tilføjet i Kinnocks afgørelse. Linjerne var ifølge Skat København utvetydige hentydninger til rygterne om Kinnocks seksualitet. Dagbladet BT kendte også til rygtet, da det umiddelbart inden folketingsvalget i 2011 bragte Skat Københavns afgørelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu