ANNONCE

Ministre siger tak for ingenting

7. januar 2021 22:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

De håber, at det vil fange an.

Ministre siger tak for ingenting
De tre ministre vil i fællesskab have danskerne til at svine mindre. Genrefoto.

Tre af landets ministre, for henholdsvis transport, miljø og forsvar, har lanceret en fælles kampagne der skal få danskerne til at holde op med at smide affald fra sig i naturen, i havene og langs vores veje. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

– Vi ved, at plastik i havet ødelægger hele jordens økosystem, at et cigaretskod smidt i græsset er op til fem år om at nedbrydes, og at efterladt affald langs vejene koster millioner om året i opsamling og rengøring, siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

Han fortæller, at plastik i havet ødelægger jordens økosystem, at cigaretskodder smidt i naturen tager fem år om at nedbryde, og at det koster samfundet millioner af kroner hvert år at rydde og og gøre rent efter affald smidt langs vejene.

Forsvarsminister Trine Bramsen fortæller i pressemeddelelsen, at Søværnet i forvejen har haft en havmiljøvogterordning, hvor frivillige danskere har været med til at fjerne affald fra landets have og kyster.

– Men den største hjælp vil være, hvis affaldet ikke endte i naturen i første omgang. Derfor siger vi nu ”tak for ingenting…!, siger Trine Bramsen.

Håbet er, at kampagnen skal minde danskerne om, at naturen ikke er en fælles skraldespand.

– Plastik og andet affald i naturen er en trussel for vores dyr, natur og miljø. Så tak til alle dem, der er med til at sikre, at en tur i skoven ikke bliver et forhindringsløb mellem pizzabakker, cigaretskod og slikpapir. Vi kan alle gøre en forskel, og det vil vi gerne minde danskerne om med kampagnen, siger miljøminister Lea Wermelin i pressemeddelelsen.

Et budskab en pointe

Kampagnen fokuserer på at få danskerne til at smide mindre affald fra sig tre forskellige steder, og derfor følger der med kampagnen tre budskaber:

  • ”Tak for ingenting … i vejkanten”
  • ”Tak for ingenting … i skovbunden”
  • ”Tak for ingenting … i vandkanten”

Ifølge Benny Engelbrecht er det særligt det første ord i de tre budskaber, der er vigtigt.

– Vi ønsker at sige tak til alle dem, der hjælper med at skåne miljøet, redde dyrene og spare os for en masse penge. Eller sagt på en anden måde: Tak til dig, der hjælper med at holde landet fri for affald, så vi alle kan nyde det uden forstyrrelser, siger ministeren.

Vejdirektoratet har officielt skudt gang i kampagnen med skilte rundt omkring det danske vejnet.

Hvert år opsamler Vejdirektoratet omkring 700 tons affald langs de danske statsveje. Affald, som er til gene for miljøet og de tusinder af trafikanter, der færdes på vejene. Det understreger, at der er stor brug for en kampagne, der kan minde trafikanterne om, at man skal smide affaldet i skraldespanden eller tage det med hjem, siger Benny Engelbrecht.

Vejdirektoratets kampagne løber frem til 31. marts.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu