Ministre vil have ordnede forhold i tatovørbranchen

30. januar 2013 13:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ministre vil have ordnede forhold i tatovørbranchen
Billede mangler

De farlige stoffer skal væk fra hylderne hos tatovørerne, og der skal mere styr på hygiejnen.

 

Det er budskabet fra miljøminister Ida Auken (SF) og sundhedsminister Astrid Krag (SF), der i fællesskab lancerer en række initiativer, der skal gøre livet mere sikkert for de danskere, der har hang til at pryde deres kroppe med tatoveringer.

– Hvert år får tusindvis af danskere lavet en tatovering. Det er kemiske stoffer, der bliver prikket ind under huden og kan optages i kroppen, og derfor er det vigtigt, at de stoffer ikke udgør en sundhedsrisiko. Der er stort set ingen regler på området i dag, men som Miljøstyrelsens undersøgelse tydeligt viser, så er der behov for at gribe ind, siger Ida Auken.

Hun vil have forbudt de farver, hvori der er kræftfremkaldende stoffer, og have lavet en informationskampagne, så der blandt bliver gjort opmærksom på, hvilke farver der kan give allergiske reaktioner.

Derudover vil Astrid Krag gøre det muligt for tatovørerne at opnå titlen »registreret tatovør«. Det kræver blandt andet, at de skal gennemføre en basal uddannelse, og at de skal overholde regler for god klinisk praksis. Hvis en tatovør kan leve op til kravene, får han eller hun lov til at sætte et »registreret tatovør«-skilt op på døren.

Hvis forslaget bliver gennemført, så bliver ordningen frivillig, og det vil udelukkende være op til den enkelte forbruger at vurdere, om det skal være en registreret tatovør eller ej, der skal tegne på hans eller hendes krop.

– Og jeg gætter på, at flere tatovører lader sig registrere, hvis forbrugerne efterspørger det. Derfor tror jeg også, at vi vil komme dertil, hvor den registrerede tatovør bliver den foretrukne tatovør, siger Astrid Krag.

Sundhedsministeren regner med, at registreringsordningen træder i kraft 1. juli, hvis forslaget vedtages, mens Ida Auken satser på, at de farlige farver er væk fra hylderne inden for et år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu