Misbrugsekspert tvivler på ny ruskampagne

1. marts 2013 12:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Misbrugsekspert tvivler på ny ruskampagne
Billede mangler

PsykiatriFonden har foretaget en undersøgelse, som viser, at 34 procent af de 18-25-årige mener, at det er uproblematisk at eksperimentere med stoffer. På den baggrund har PsykiatriFonden valgt at lave en kampagne, »Styr på stoffer«, som skal sørge for, at de unge tager færre stoffer og bliver bedre oplyst.

 

Misbrugsekspert og psykiater ved Stofrådgivningen, Henrik Rindom, mener, at kampagnen kommer halvt i mål. Den er blandt andet udformet med en provokerende reklamefilm om to drenge, som er lige dårlige til at tage kokain korrekt.

»Det provokerende element vil helt sikkert få de unge til at diskutere den her problemstilling, men jeg tvivler på, at den vil rykke nogen af dem, som er ude i et reelt misbrug,« siger han.

Henrik Rindom henviser til en anden kampagne fra 2000, der gik under sloganet »Fuck fremtiden – ’E slår alt«, hvor det efterfølgende viste sig, at 70 procent af de unge havde taget stilling til rusmidlet ecstasy. På samme måde vil filmen med de to kokainbrugere sætte gang i en debat, men den vil ikke løse problemet.

»De unge ved jo godt, at det ikke er smart at tage illegale rusmidler. Men deres ræsonnement er jo, at de har det sjovt, og at det ikke går galt for dem,« siger han.

Hvor løsningen så skal findes, har Henrik Rindom svært ved at give et klart svar på. Han ved, at så snart man kan slå ned på, hvad det er, der styrer udviklingen på markedet, er man et godt stykke vej. Derfor håber han også, at der fortsat vil være fokus på problemstillingen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu