Misbrugte børn svigtes af kommunerne

20. april 2012 08:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Misbrugte børn svigtes af kommunerne
Billede mangler

Kommunerne landet over har svigtet børnene i de værste sager om misbrug i de seneste ti år.
Det konkluderer Ankestyrelsen, skriver Jyllands-Posten.
Rapporten er bestilt af Socialminister Karen Hækkerup, på baggrund af misbrugssagen i Rebild Kommune.
Ministeren har nu modtaget rapporten.
– Den bekræfter desværre mine værste anelser, siger Karen Hækkerup til Jyllands-Posten.
Ministeren vil derfor indkalde til politiske forhandlinger, når et ekspertudvalg i slutningen af maj kommer med anbefalinger til, hvordan sådanne sager undgås.
Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, vil derimod have ministeren til straks at indkalde til politiske forhandlinger i stedet for at “spilde tiden” med at afvente ekspertudvalget.
Ministeren er dog allerede klar med to nye initiativer. For det første skal børn, der er fjernet fra hjemmet med mistanke om overgreb ikke hjem på weekend-besøg.
For det andet skal alle kommuner oprette en enhed, der tager sig af alle underretninger om misbrug, så de ikke samler støv.
Formanden for KL’s børneudvalg, Jane Findahl, støtter ministerens initiativer, men mener, at der allerede er sket meget på området.
– Det er enkeltsager, og der er sket mange forbedringer siden barnets reform i 2011, siger Jane Findahl til Jyllands-Posten.
I Rebild-sagen er en 56-årig mand kendt skyldig i misbrug af ni børn heriblandt hans egne. Overgrebene har fundet sted gennem adskillige år. Dommen er anket.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu