ANNONCE

Mistænker terrorangreb

3. marts 2021 19:11 | Af: Ritzau Fokus

Svensk politi efterforsker et angreb i den sydsvenske by Vetlanda som mulig terror. Det oplyser politiet

Mistænker terrorangreb
Flere dele af det centrale Vetlanda er blevet afspærret. Foto: Scanpix

En mand i 20’erne er onsdag blevet skudt af svensk politi, efter at han angiveligt gik til angreb mod mindst otte personer i Vetlanda i Sydsverige.

Det skriver flere svenske medier.

Politiet meddelte i første omgang, at det ikke mistænkte terror. Det har dog ændret sig tidligt onsdag aften, hvor politiet i en pressemeddelelse skriver, at angrebet beskrives som “mulig terrorhandling”.

– Jeg forstår det, som at alle otte er kommet til skade, men på forskellige måder. Nogle kun lettere og nogle mere alvorligt, siger politiets talsperson Angelica Israelsson Silfver til det svenske nyhedsbureau TT.

“En form for kniv”

Ifølge Sveriges Radio skal den mistænkte gerningsmand have brugt en form for kniv. Over for SVT ønsker politiet af hensyn til efterforskningen dog ikke at præcisere, hvilket gerningsvåben der blev brugt.

– Der har været en del vidner, og vi vil ikke påvirke vidnerne, i forhold til hvad de kan have set og ikke set. Vi må vente og se, hvor meget mere vi kan sige senere, siger politiets talsperson Angelica Israelsson Silfver.

Den mistænkte gerningsmands tilstand kendes ikke umiddelbart. Ifølge Sveriges Radio er han bragt til hospitalet, efter at han blev skudt.

Flere dele af det centrale Vetlanda er blevet afspærret. Blandt andet ved området omkring togstationen, skriver SVT.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu