ANNONCE

Mistænkt for drab anholdt på rasteplads

12. oktober 2020 12:57 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Anholdt på en rasteplads.

En 29-årig mand fra Åbyhøj er mandag blevet anholdt på en rasteplads på Midtjyske Motorvej.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Manden blev mandag 11.44 anholdt i sin bil på rasteplads Hærvejen øst for Give. Han sigtes for drabet på en 21-årig mand på Kappelvænget i Trillegården i Aarhus 25. september.

Den 29-årige fremstilles efter planen i grundlovsforhør tirsdag.

Del af bandekonflikt

Politiet fik anmeldelsen om skuddrabet klokken 19.31 25. september aften. Den 21-årige blev kørt på skadestuen, men afgik kort efter ved døden.

Ifølge politiet er drabet begået i det kriminelle miljø:

– Der er ingen tvivl om, at det er et drab begået i det kriminelle miljø, og vi arbejder på højtryk for hurtigt at få fat i gerningsmanden. Vi efterforsker bredt, og det endnu for tidligt at sige noget om motivet for drabet, og om det eventuelt er banderelateret, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup i en pressemeddelelse.

Tidligere samme uge meldte Østjyllands Politi ud, at der for tiden raser en konflikt i det aarhusianske bandemiljø.

Det skete efter, at der blev skudt ved en adresse på Ved Lunden i Åbyhøj

– Hen over sommeren og de seneste uger har vi set flere spændinger og uro mellem grupperinger i Trillegården og i Brabrand, og vi vurderer, at det var det, der udviklede sig til en skudepisode natten til lørdag. Når vi sammenfatter vores efterforskninger, generelle observationer i miljøerne og de efterretninger som vi løbende indhenter, så er det vores vurdering, at der er en bandekonflikt lige nu i Aarhus,  sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard da i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser derudover, at der hen over sommeren blev begået to drab i bande-området, der på den ene side vurderes som værende banderelaterede, men på den anden side mener man hos politiet ikke, at de har en direkte sammenhæng mellem den omtalte konflikt mellem grupperinger i Trillegården og Brabrand.

Visitationszone

Østjyllands Politi etablerede ved midnat natten mellem onsdag 30. september og torsdag 1. oktober visitationszone og skærpet strafzone i området omkring Trillegården. Perioden varer foreløbigt i tre uger – til og med onsdag 21. oktober.

“Perioden kan forlænges, hvis der er behov og grundlag for det”, skriver Østjyllands Politi.

I en visitationszone kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben. I en skærpet strafzone kan straffen blive forhøjet for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet, som fx hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven, hvis kriminaliteten bliver begået inden for zonen.

– Når vi vælger at indføre både en visitationszone og en skærpet strafzone, så er det for at gøre bedst muligt brug af de værktøjer, vi har til rådighed, og som kan være med til at forebygge og forhindre alvorlig kriminalitet. Visitationszonen er et godt værktøj til at få fundet eventuelle stik-, slag- og skydevåben, så de kommer væk fra gaden, mens muligheden for en markant øget straf, som følge af den skærpede strafzone, forhåbentlig kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Udover oprettelse af visitations- og strafskærpelseszonen har Østjyllands Politi også iværksat øget patruljering i hele det vestlige Aarhus, ligesom den mobile politistation også vil være at finde i området på udvalgte tidspunkter.

Fakta

Visitationszone, Aarhus V, 30. september

Visitationszonen og den skærpede strafzone dækker det samme geografiske område, der er rammet ind af:

Sydlig afgrænsning: Fra krydset Herredsvej/Hasle Ringvej langs Hasle Ringvej til krydset Hasle Ringvej/Paludan Müllers vej
Østlig afgrænsning: Fra krydset Hasle Ringvej/Paludan Müllers langs Paludan Müllers vej til Marienlystvej
Nordlig afgrænsning: Langs Marienlystvej til stien ved Haveforeningen Marienlyst
Vestlig afgrænsning: Langs stien ved haveforeningen Marienlyst til Haslegårdsvej indtil Fjældevænget, langs Fjældevænget indtil krydset Fjældevænget/Herredsvej, langs Herredsvej indtil krydset Herredsvej/Hasle Ringvej.

De nævnte veje er indbefattet i visitations- og strafskærpelseszonen.

Kilde: Østjyllands Politi.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu