ANNONCE

Mistænkt for svindel med vitale masker

24. november 2020 21:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

To mænd er anholdt i sagen.

Mistænkt for svindel med vitale masker
Ifølge Reuters var det virksomheden 3M, der blev misbrugt som en del af svindelnummeret. Foto: Blair Gable/Scanpix.

To mænd fra Houston i USA er blevet anholdt og sigtet for forsøg på at sælge 50 millioner N95-masker til en regering i udlandet for små to milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Paschal Eleanya og Arael Doolittle, på henholdsvis 46 og 55 år er mistænkt for at sælge masker produceret 3M, uden at de to anholdte dog havde adgang til maskerne, til en pris 5 gange højere end den normalt udbudte.

USA’s fødevare og lægemiddelmyndighed FDA skriver, at en N95-maske er tiltænkt sundhedssektoren. Her anbefaler man, at privatpersoner lader de professionelle om at bruge N95-maskerne, da de er essentielle for, at sundhedssektoren kan fungere.

Handlen afbrudt

Planen blev forpurret af de amerikanske myndigheder, der lukkede for handlen, før den blev gennemført. Paschal Eleanya og Arael Doolittle risikerer op til 20 år i fængsel, hvis de bliver idømt den maksimale straf for den form for svindel, de er sigtet for at stå bag.

Det er uvist, hvad det er for et land, Paschal Eleanya og Arael Doolittle har forsøgt at snyde, men Reuters skriver, at Paschal Eleanya har meldt sig selv til politiet, mens Arael Doolittle er på fri fod.

Reuters skriver, at 3M er verdens største producent af N95-masker, og at virksomheden har anlagt mindst 19 civile søgsmål mod personer for at presse prisen på maskerne i vejret, for at sælge kopier og for på anden vis at opføre sig uanstændigt.

3M har ikke hævet prisen på en N95-maske i forbindelse med udbruddet af coronavirus covid-19, og ifølge Reuters koster en N95-maske omkring 12,5 kroner i USA. Paschal Eleanya og Arael Doolittle er mistænkt for at sælge masker til en pris på over 60 kroner masken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu