ANNONCE

Mistænkt spindoktor hiver konen med ned

5. december 2011 16:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mistænkt spindoktor hiver konen med ned
Billede mangler

Beskyldningerne mod eks-spindoktor Peter Arnfeldt tager nu endnu et offer.
TV2 News-redaktør Ulla Østergaard er blevet frataget en del af sine ansvarsområder i kølvandet på skandalen om Helle Thorning-Schmidts skattesag. Østergaard er gift med Arnfeldt, der søndag blev beskyldt for at have forsøgt at lække skatteoplysninger om Thorning til Ekstra Bladet.
“Når der er nedsat en undersøgelseskommision for at finde ud af, hvad der er foregået i Skat og Skat København, og ministeren specifikt nævner Ullas mand som en af de personer, hvis gøren og laden skal undersøges, ville det være uansvarligt, at lade Ulla stå for dækningen af den sag,” siger TV2 News’ kanalchef Mikkel Hertz til Newspaq.
Der har tidligere været sat spørgsmålstegn ved Ulla Østergaards habilitet, da hun fra 2001 til 2006 var Lars Løkkes spindoktor. En del af kritikken mod hende kom, efter hun i oktober 2010 valgte at sløjfe et indslag på TV2 News, hvor Løkke overfusede en journalist på en parkeringsplads.
Men Mikkel Hertz afviser, at TV2 News på et tidligere tidspunkt burde have haft Østergaards habilitet oppe til overvejelse.
“Hvis det (at have arbejdet for politiske partier, red.) i sig selv have skulle diskvalificere nogen fra at udføre det journalistiske arbejde, vil jeg sige: Bedøm Ulla og andre på det, de producerer. Er der noget at komme efter? Nej, det har der ikke været,” understreger Hertz.
Ulla Østergaard var indtil fredag blandt andet redaktør på det politiske magasin Mogensen og Kristiansen og på Tirsdagsanalysen. Hun vil have andre opgaver, indtil sagen mod hendes mand er afsluttet.
“Så længe Ullas mand spiller en rolle i kommisionens undersøgelser, skal Ulla ikke have ansvaret for at producere programmer for os, hvor der skal træffes dispositioner om vores dækning af den sag,” lyder Hertz’ kommentar.
Kilde: B.T.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu