ANNONCE

Mistænkte bankrøvere bliver løsladt

21. august 2012 18:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mistænkte bankrøvere bliver løsladt
Billede mangler

Politiet har besluttet at løslade de tre mænd, der under stor dramatik mandag blev anholdt for at ville røve en bank midt i Aarhus.
Østjyllands Politi ønsker altså ikke at bede en dommer om at varetægtsfængsle mændene. Det er usædvanligt i sager, hvor der er rejst sigtelse om forsøg på bankrøveri.
– Sigtelsen opretholdes, og efterforskningen fortsætter, siger politiets talsmand, politikommissær Mogens Brøndum.
Politiet har siden aktionen været tilbageholdende med oplysninger om sagen. Mandag forlød det blot, at der var tale om “en planlagt og koordineret politiaktion.”
Tirsdag oplyste polititalsmanden dog, at de tre anholdte og nu løsladte ikke var bevæbnede.
– Det kan oplyses, at der ikke blev observeret eller fundet våben hos de pågældende anholdte, oplyser Mogens Brøndum i en pressemeddelelse.
Klokken 12.35 mandag var et stort antal betjente i aktion ved Rådhuspladsen i Aarhus, fordi de ville gribe ind overfor det, som de mente var et forsøg på at begå røveri mod Danske Banks filial.
Politiet havde i forvejen fået et tip om, at der skulle ske et bankrøveri mod Danske Bank-filialen. Derfor blev der iværksat overvågning af banken med civile politifolk, oplyser politiet nu.
Ifølge ekstrabladet.dk var et tocifret antal betjente i civil og uniform parat i området.
– På et tidspunkt blev der observeret tre personer, der optrådte mistænkeligt uden for banken, og politiet valgte at slå til med anholdelse af dem alle, oplyser politiet.
En af mændene blev anholdt inde i selve banklokalet, mens to andre blev anholdt udenfor.
Mændene, der er 24, 32 og 33 år, nægter sig skyldige, og løsladelsen indikerer, at politiet selv erkender, at mistanken ikke er særlig godt underbygget.
Dels var ingen af mændene bevæbnede, dels har politiet heller ikke på anden måde kunnet skaffe beviser, der kunne overbevise en dommer om, at mændene skulle varetægtsfængsles.
Mændene er dog stadig sigtet for forsøg på bankrøveri.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu