ANNONCE

Mistanke om vildledning i spionsag breder sig

26. september 2020 21:51 | Af: Newsbreak.dk

To tidligere medlemmer af Folketingets kontroludvalg med efterretningstjenesterne er alvorligt bekymrede for, at udvalget er blevet vildledt i FE-sagen.

Mistanke om vildledning i spionsag breder sig
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er ved at tilrettelægge en undersøgelse. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Citathistorie: Jyllands-Posten.

Sagen om Forsvarets Efterretningstjenestes, FE, samarbejde med den amerikanske efterretningstjeneste NSA om tapning af danske fiberkabler tages til et højere niveau.

Pernille Skipper (EL) og Christina Egelund, som i den forrige folketingsperiode var medlemmer af Folketingets kontroludvalg med efterretningstjenesterne for hhv. Enhedslisten og Liberal Alliance, udtrykker nu alvorlig bekymring for, at FE og/eller tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har vildledt det parlamentariske kontrolorgan, skriver Jyllands-Posten.

Udmeldingen følger, efter at Tilsynet med Efterretningstjenesterne, TET, har kritiseret FE for siden 2014 at have tilbageholdt og givet tilsynet urigtige oplysninger om sin indhentning og videregivelse af oplysninger. Og efter at medierne har afdækket, at sagen konkret handler om mulige ulovligheder i FE’s samarbejde med NSA.

De to politikere kræver nu, at mistanken om vildledning af kontroludvalget bliver en del af den uvildige undersøgelse, som regeringen har bebudet af FE-sagen.

Man er i gang

Forsvarsminister Trine Bramsen oplyser i et skriftligt svar, at justitsministeren bl.a. med inddragelse af Folketinget er ved “at tilrettelægge undersøgelsen” af sagen, men at hun derudover ikke har nogen kommentarer pga. af sagens fortrolighed. FE har ikke ønsket at kommentere oplysningerne, mens Claus Hjort Frederiksen ikke har reageret på Jyllands-Postens henvendelser.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu