ANNONCE

Mister familie: Mand lider af forfærdelig syndrom

8. august 2019 08:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Bliver aldeles rasende så snart han hører den mindste lyd som når nogen smasker, rømmer sig eller blot trækker vejret højlydt.

41-årige Derrol Murphy fra Californien, USA, lider af den sjældne lidelse misophonia. Det betyder, at han selv ved den mindste lyd kan fare i flint og bryde ud i vild vrede.

Det kan ske blot ved en let smasken, højlydt vejrtrækning eller hvis nogen rømmer sig. Lidelsen gør, at Derrol Murphy har meget svært ved at være sammen med andre mennesker. End ikke hans aller nærmeste – familien – har han talt med i flere år. Det skriver New York Post.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Misophonia er ifølge Harvard Medical School en lidelse, hvor folk oplever meget negative reaktioner på helt ordinære lyde. Selv den mindste lyd kan få folk, der lider af syndromet, til at reagere meget kraftfuldt.

– I mange år troede jeg, at jeg var skør. Små lyde fik mig til at flippe helt ud, fortæller Derrol Murphy og fortsætter:

– Andre folk forstår det ikke, og jeg kan ikke forklare det. Det påvirker mine relationer til andre – specielt personer, som jeg har datet og min egen familie.

Ensom

Ifølge Derrol Murphy har han haft lidelsen så længe han kan huske. Og den har gjort ham meget ensom. I årevis har han ikke talt med medlemmer af sin egen familie fordi han flipper ud når bare de rømmer sig.

Ifølge Harvard Medical School giver lyde som vejrtrækning, gab eller smaskelyde en slags “kæmp eller flygt”-reaktion hos personer, der lider af misophonia. De bliver simpelthen så rasende, at de får lyst til at flygte langt væk.

Og den fornemmelse kender Derrol Murphy godt. Han har flere gange forladt mennesker, han har været ude at spise med, fordi de ganske enkelt spiste for højt. Desuden har han nærmest angrebet kolleger, der klikkede med deres kuglepenne.

Hjælpe andre

I lang tid var det umuligt for Derrol Murphy at få etableret et forhold. Men nu er det lykkes. 41-årige Kurt Vin har tilsyneladende fundet en måde, der kan tilfredsstille Derrol Murphy.

– Kurt siger til mig, at jeg skal holde mig for ørene hver gang, han er ved at komme til at lave en lyd, der kan genere mig. Det virker, siger Derrol Murphy.

Derrol Murphy håber på at øge bevidstheden om misophonia for at hjælpe andre.

– Forhåbentlig får folk en større forståelse af det og indser, at bare fordi du ikke kan se det, betyder det ikke, at det ikke er der. Det er faktisk ægte, og folk er nødt til at være tålmodige over for mennesker, der har denne lidelse, siger Derrol Murphy.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu