Du bør holde dig langt væk fra denne “service”

14. december 2017 12:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

"Nets" tilbyder nok en gang tilmelding til en lyssky service, hvis eneste formål er at lokke penge ud af dig. Afsenderen er ikke Nets.

Har du også for nylig modtaget en mail med det lidt særlige afsendernavn og emnefelt Mit NemID Oplysninger ordre Nr. 11/12/2017? I så fald er du absolut ikke alene. Dette er usle svindleres nye og forbedrede forsøg på at lokke penge direkte ud af dine lommer. Du skal slette den og ignorere den efter bedste evne.

Newsbreak.dk har også modtaget denne svindelmail, der på nogle punkter adskiller sig fra den seneste, der generelt var udformet på samme facon. Helt overordnet bliver sproget bedre og bedre, og det er ellers noget af det, eksperter altid påpeger som det, man bør kigge efter. Det visuelle har svindlerne haft styr på i gennem en længere periode.

Mailen begynder ellers lovende – og lokker faktisk præcis stik mod virkeligheden med et godt tilbud om ekstra skærpet sikkerhed på dit Visa- eller Mastercard-kreditkort.

“Kære kunde hos Nets,

Verified by Visa og MasterCard SecureCode er internationale sikkerhedsstandarder, som netbutikker kan vælge at benytte for at øge sikkerheden for deres betalinger” indledes mailen, som du kan se i galleriet over artiklen her.

Tjek linket

I november blev en lignende mail sendt ud til desværre for ofte godtroende danskere, og i den forbindelse talte Newsbreak.dk med pressechefen i Nets, en virksomhed der især bliver misbrugt i forbindelse med disse svindelnumre, og han fortalte, at det generelle råd er, at man sletter mails som disse og lader være med at trykke på links i disse.

Links i den nye mail er maskeret med ordene “Klik her for at abonnere eller aktivere dit kort” og “Tilmeld dit kort nu”. Begge dele leder til et lyssky domæne, der begynder med /multiplemailsc.com.

Dog er Søren Winge, som pressechefen hedder, også opmærksom på, at det kan være svært at skelne ret fra falsk. Det gælder også for Mit NemID Oplysninger ordre Nr. 11/12/2017 -mailen.

– Selv om de, der laver disse mails og SMS’er, bliver dygtigere og dygtigere, især er de gode til at få de visuelle elementer til at ligne, så minder teksten af og til stadig om noget, der er kørt gennem Google Translate, sagde han i november. Men denne gang har teksten som nævnt fået et kvalitetsmæssigt hak opad, og derfor er et godt råd fra chefen stadig:

– Kør musens markør hen over linket, og hvis det er noget mærkelig noget, så er det nok falsk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu