Mitt Romney klar til kamp mod Obama

30. maj 2012 07:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mitt Romney klar til kamp mod Obama
Billede mangler

Mitt Romney bliver Republikanernes kandidat til præsidentvalget i november. Det står klart, efter den tidligere guvernør i Massachusetts har vundet primærvalget i Texas.
Romney har nu fem måneder til at overbevise vælgerne om, at han vil være en bedre præsident end Barack Obama, inden amerikanerne går til valg 6. november.
Ifølge CNN får Romney 71 procent af stemmerne i Texas. Sejren sikrer Romney de krævede 1144 delegerede for at blive partiets præsidentkandidat.
Mitt Romney er den eneste kandidat, der stadig aktivt fører valgkamp, og han slår Ron Paul, der får 10 procent af stemmerne. Rick Santorum ender på syv procent, mens Newt Gingrich får fem procent, lyder det fra CNN.
Dermed slutter en lang og bitter valgkamp, der ikke har skortet på mudderkastning og hårde beskyldninger mellem kandidaterne.
– Vores parti har samlet sig med målet om at gøre en ende på de seneste tre og et halvt års fiaskoer. Jeg gør mig ingen illusioner om den svære opgave, der ligger foran os, siger Mitt Romney.
– Men hvor end udfordringerne ligger, vil vi ikke stille os tilfreds med mindre end at få Amerika tilbage på vejen mod fuld beskæftigelse og velstand, tilføjer han.
Iagttagere peger stadig på Barack Obama som favorit til at vinde præsidentvalget, men der er tegn på, at det kan gå hen at blive en regulær gyser, der vil blive afgjort af få procenter i valgresultaterne i enkelte svingstater.
Den tidligere guvernør i Massachusetts står nu over for en længere række opgaver før duellen med Barack Obama. Der skal blandt andet vælges en vicepræsidentkandidat og indsamles hundreder af millioner dollar til en national valgkampagne.
I de kommende uger er målet at styrke påstanden om, at Obama har være ineffektiv i sin håndtering af den trængte amerikanske økonomi og den høje arbejdsløshed.
Reuters/AFP
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu