ANNONCE

Mitt Romneys dybe lommer kan presse Obama

3. januar 2012 17:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mitt Romneys dybe lommer kan presse Obama
Billede mangler

Hvem skal udfordre Barack Obama som præsident for USA? Det kan den lille stat Iowa med sine tre millioner indbyggere kan i aften og nat sende det første signal om.
Republikanerne indleder deres første valg om, hvem fra partiet, der bliver præsidentkandidat.
Seks personer dyster: Mitt Romney, Rick Santorum, Ron Paul, Newt Gengrich, Rick Perry og Michelle Bachmann.
“Nu går vi ind i den fase, hvor der bliver fundet en reel udfordrer til Obama, og hvem den egentlige udfordrer til Obama er rent politisk,” siger USA-ekspert Mads Fuglede til Newspaq.
Favoritten i de fleste amerikanske medier er den konservative mormon og rigmand Mitt Romney. Han er en stærk kandidat, vurderer Mads Fuglede.
“Han har en velsmurt politisk maskine, et klart budskab og så har han ingen skeletter i skabet. Ja, og så har han dybe lommer, det vil sige, at han har mange penge at føre valgkamp for,” lyder vurderingen.
Men selvom Romney er favorit, så behøver det ikke pr. automatik at blive ham, der bliver Obamas rival til præsidentposten. Det er tidligere set, at primærvalgene er endt meget overraskende.
“De fleste troede, at Hillary Clinton og Mitt Romney var dem, der før sidste valg skulle føre valgkamp mod hinanden. Men det endte med at blive Barack Obama og John McCain, så alt kan ske i primærvalgene,” siger Mads Fuglede.
I de kommende måneder følger flere delstater efter og fører primærvalg om, hvem der til november skal udfordre Barack Obama.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu