Mobbede børn dropper sport i fritiden

18. februar 2013 08:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mobbede børn dropper sport i fritiden
Billede mangler

Hvert 10. barn, der glad starter til eksempelvis fodbold og håndbold, stopper igen, fordi de er blevet mobbet. Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier.

 

Undersøgelsen viser, at hvert fjerde barn i tredje til femte klasse har oplevet at blive drillet, mobbet eller helt holdt udenfor af andre børn, der går til samme fritidsaktivitet.

Idrætspolitisk chef i Danmarks Idrætsforbund – DIF, Poul Broberg, mener, at det er er forældrene, der må tage ansvar.

»Konflikter i skolegården skal ikke videreføres i fritidsaktiviteterne. Vi prøver kontinuerligt at uddanne vores trænere til at kunne skabe et godt sammenhold for børnene, men det er forældrene, der sender deres børn til idræt, der har et kæmpe ansvar,« siger han og påpeger, at trænerne typisk er frivillige og kan have svært ved at håndtere mobningen.

Men forældrene til de mobbede børn er ofte uvidende om børnenes mangel på trivsel i fritiden. Hele 55 procent af de forældrene til børn, der er stoppet til en fritidsaktivitet, melder, at de ikke kender til »episoder«, hvor deres børn er blevet mobbet til en fritidsaktivitet.

Helle Rabøl Hansen efterlyser i Politiken, at de voksne, der er sammen med børnene til fritidsaktiviteterne, tager affære, ligesom det er set på skolerne.

»På skoleområdet er der blevet udviklet en stor faglig interesse for at modvirke mobning, som lærerne bruger i deres daglige arbejde, det må gerne smitte på trænersegmentet,« siger hun til avisen.

Poul Broberg vil gerne kigge på trænernes uddannelse, men ifølge ham er der forskel på skole og fritid.

»Træneruddannelser skal også give pædagogiske færdigheder. Det arbejder vi løbende med. Men trænerne er frivillige, derfor må forældrene altså også gå ind og være med til at løse konflikterne,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu