Smart: Sådan kommer du hurtigere gennem vejarbejde

14. juli 2017 06:02 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Et nyt mobilt autoværn får trafikken til at glide.

Sådan fungerer det mobile autoværn. Video: Vejdirektoratet.

 

Mobilt autoværn. En fornuftigvis simpel metode, der virker.

Her er, hvad begrebet dækker over.

Vejdirektoratets entreprenør har siden midten af maj været i gang med at reparere belægningen og lægge ny asfalt på Køge Bugt Motorvejen mellem Solrød S og Køge. Danmarks mest trafikerede vejstrækning.

For at genere trafikanterne så lidt som muligt, afprøver Vejdirektoratet en ny metode med mobilt autoværn. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet bruger et såkaldt mobilt autoværn til at skabe flest kørespor i den retning, hvor der er mest trafik.

I morgenmyldretiden kan Vejdirektoratet for eksempel åbne flest kørebaner ind mod København – om eftermiddagen kan værnet så flyttes, så der er flest kørebaner ud af byen, når hovedparten af trafikken går i den sydgående retning.

– Det mobile autoværn har indtil videre været et positivt bekendtskab. Det har været en stor hjælp til trafikanterne. De oplever kun en meget lille forlængelse af rejsetiden, og det skyldes overvejende, at hastigheden er sat ned fra 110 km/t til 80 km/t, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Begrænset forsinkelse

Fra midten af maj og frem til i dag er der registreret en begrænset forlængelse af rejsetiden i forhold til inden asfaltarbejdet gik i gang.

Uden for myldretiden er rejsetiden på strækningen forlænget med cirka minut i begge retninger, og i myldretiden er rejsetiden forlænget med to-tre minutter i begge retninger i forhold til, inden arbejdet gik i gang.

I denne video kan du se, hvordan et mobilt autoværn blev flyttet i 2015 på Golden Gate Bridge i San Francisco.

 

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu