Modermælkserstatning trækkes tilbage efter fejl

12. september 2017 20:07 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Semper trækker modermælkserstatning af mærket Allomin tilbage.

Semper har opdaget en fejl, og derfor bliver et parti modermælkserstatning trukket tilbage. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Der er tale om pakker med erstatningspulver af typen Allomin Syrnet SensiPro 1.

Problemet er, at Semper har fundet ud af, at der i en pakke fra dette parti var poser med en anden type modermælkserstatning – nemlig Allomin Syrnet SensiPro 2.

Fejlen blev anmeldt af en forbruger, som havde købt produktet, men opdaget, at der var en pose med det forkerte modermælkserstatning i pakken, oplyser Malin Westling, der presseansvarlig i Norden for Semper.

– Vi har fulgt produktionen af ​​denne pakke trin for trin for at finde ud af, hvordan dette kunne ske, på trods af alle vores sikkerhedskontroller. Det, der er sket, er, at vores leverandør af ydre pakninger ved et uheld kom til at blande nogen med en pakning af en anden sort. Problemet blev opdaget under produktionen, og de forkerte kartoner blev fjernet. Desværre er denne pakning stadig endt med at komme med i produktionskæden, oplyser Malin Westling i en mail til Newsbreak.dk

– Sandsynligvis drejer det sig kun om denne ene pakke, men vi vil stadig tilbagekalde, fordi der er tale om produkter til småbørn. Allomin Syrnet SensiPro 2 er egnet til børn fra seks måneder, men det er ikke farligt, hvis et yngre barn har spist produktet, skriver hun som svar på spørgsmålet om, hvor alvorlig, Semper vurderer fejlen til at være.

Det er et problem, fordi Allomin Syrnet SensiPro 1 er lavet til børn under seks måneder.

Tilskudsblanding Allomin Syrnet SensiPro 2 indeholder mere jern end modermælkserstatning Allomin Syrnet SensiPro 1. Indholdet af jern i tilskudsblanding Allomin Syrnet SensiPro 2 er derfor for højt for børn under 6 måneder,” skriver Fødevarestyrelsen i tilbagekaldelsen.

Hvis man har Allomin Syrnet SensiPro 1 med mindste holdbarhedsdato 10/10/2018, bør man derfor smide den ud eller levere den tilbage, hvor den er solgt.

Fakta

Modermælkserstatning trukket tilbage

Dette parti modermælkserstatning er trukket tilbage:

  • Modermælkserstatning Allomin Syrnet SensiPro 1
  • Nettovægt: 4×700 g
  • Mindst holdbarhed til dato: 10/10/2018

Kilde: Fødevarestyrelsen

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu