Modtog en af kronprinsparrets eksklusive priser: Derfor var det en helt overvældende oplevelse

26. november 2018 13:58 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

For Christian Rundager og Fundamentet i Aarhus blev lørdag aften en helt speciel aften.

Der er nogle, der bare forstår at gøre en helt særlig indsats. Og af og til kaster det en erkendelighed af sig – det var tilfældet for Fundamentet i Aarhus, som lørdag blev hyldet med en af Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris ved et stort liveshow i Aalborg, der blev vist på DR1.

Og hos Fundamentet i Aarhus’ daglige leder Christian Rundager har prisen vækket stærke følelser.

– Det har været helt fantastisk for os. Vi har her til morgen siddet og fejret det med lagkagemand og genset showet. Alle er meget stolte af det og den anerkendelse vi har fået for vores arbejde, forklarer Christian Rundager til Newsbreak.dk.

Med prisen som årets Sociale Stjernedryspris følger 100.000 kroner, som falder på et tørt sted.

– Det er nogle penge, som kan gå ind og understøtte os i alt det, som vi gør. Det er ikke sådan, at vi skal have nye gardiner eller en ny bil, så det er penge, der gør det muligt for os at gøre, hvad vi gør. Det er penge, som vi kan bruge, som vi vurdere, der er værd at bruge penge på, siger Christian Rundager.

En stor dag i Aalborg

For Christian Rundager var det personligt en voldsom oplevelse at tage til Aalborg for at få overrakt prisen på landsdækkende TV. Det har nemlig ikke altid ligget i kortene, at Christian Rundager skulle indtage den store scene foran massevis af mennesker.

Han ankom klokken 12.00, hvor der skulle være prøver på showet – og tingene lige skulle ses an.

– Jeg har selv kæmpet med angst de sidste tre fire år. Det var noget af en angsteksponering, da jeg skulle op på scenen. Jeg har haft summen i benene de sidste par dage. Og mentalt var jeg nødt til at stille mig op at synge foran et spejl for at være klar, siger Christian Rundager og uddyber:

– Jeg var meget nervøs og var ved at få et blackout, da det hele startede. Da tiden kom, og kronprins Frederik kaldte mig op, så forsvandt alt nervøsiteten. Så blev det mere en fuck-det-er-fedt-følelse, hvor man bare er stolt. Det føltes sgu godt. Jeg var stolt på vegne af os. Det gav mig ro deroppe, at jeg var her på vegne alle hos Fundamentet.

Efter showet har Christian Rundager og Fundamentets andre medarbejdere modtaget lykønskninger fra nær og fjern. For den daglige leder har det været alt fra gamle folkeskole-venner til bekendte fra Ry Højskole, der har ønsket tillykke.

Kronprinseparret er bare mennesker

Selvom Christian Rundager har lidt af angst i tre-fire år, så var det ikke det store problem at møde kronprinseparret til receptionen efter showet. Her mødte Christian Rundager parret på toppen af Musikkens Hus i Aalborg.

– Vi stod oppe på den øverste sal og talte gangske uformelt. Jeg snakkede om Aarhus som by med Frederik og talte med Mary om, hvordan vi gør vores arbejde. Det var dejligt stille og roligt. Vi var bare mennesker, der stod og hyggede. De er bare mennesker og meget naturlige, forklarer Christian Rundager.

Fundamentet er en privat, uafhængig forening, der hjælper udsatte. Og det var særligt en af grundene til, at de fik Kronprinsparrets Stjernedryspris.

– Fundamentet i Aarhus modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for deres engagerede indsats for udsatte. De modtager blandt andet prisen for deres evne til at skabe trygge og tillidsfulde rammer for alle, og fordi de insisterer på at tage udgangspunkt i det enkelte menneske. Organisationen arbejder blandt andet med problematikker som ensomhed, angst, gæld, misbrug og sorg, skriver Kongehuset blandt andet i en pressemeddelelse.

Priserne er blevet delt ud hvert år siden 2004 i samarbejde med Bikubenfonden. Eventet blev givet af Bikubenfonden som en bryllupsgave.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu