ANNONCE

Mød USAs mest aktive seriemorder nogensinde

15. oktober 2019 16:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Samuel Little har tilstået at stå bag over 90 drab. FBI har med sikkerhed koblet ham til 50, men hos FBI tror man også, at tallet er over 90.

Han ser ikke ud af meget, Samuel Little. Han er født i 1940, han sidder i kørestol og har hjerteproblemer og diabetes. Han har også flere liv på samvittigheden end nogen anden amerikansk seriemorder. FBI bekræftede i oktober 2019, at antallet af drab, Samuel Little har begået, er på mindst 50.

Selv har den aldrende mand tilstået 93 drab, og hos FBI tror man på ham, når han siger, at han har dræbt 93 mennesker fordelt over flere stater i USA i en årelang periode.

Artiklen fortsætter efter videoen

Før Samuel Little fik den titel, skulle der dog gå flere års efterforskning af Samuel Little og hans forbrydelser, og manden satte først selv ord på, hvor mange kvinder han har myrdet, da han allerede var blevet dømt for drab på tre forskellige kvinder.

Historien om ham er ikke så meget en historie om en snedig morder, der undgik politiet gennem en modbydelig karriere. Det er snarere historien om en morder, der var kendt af politiet for at være alt andet end netop det; en morder.

Hvem er Samuel Little?

Samuel Little blev født i 1940, og han levede fra en ung alder et nomadisk liv.

Han rejste fra stat til stat i USA, og han stjal fra blandt andet butikker for at skaffe penge til alkohol og stoffer.

Politiet var efter ham flere gange for alverdens lovovertrædelser, men noget tyder på, at politiet ofte mest var interesseret i, at Samuel Little skulle forlade deres del af USA.

Ifølge The Cut har Samuel Little været anholdt i følgende stater; Ohio, Maryland, Florida, Maine, Connecticut, Oregon, Colorado, Pennsylvania, New Jersey, Arizona, Georgia, Illinois, Missouri, Californien, og han har været sigtet for blandt andet; indbrud, overfald, røverisk overfald, overfald med et våben, væbnet røveri, overfald på politiet, sex med en prostitueret, spritkørsel, butikstyveri, tyveri, biltyveri, besiddelse af stoffer, forsøg på at flygte fra politiet, kidnapning, grov vold, røveri og voldtægt.

Men han blev altså ikke dømt for drab, før der var gået rigtig, rigtig mange år af hans liv.

Samuel Littles ofre

FBI mener i dag, at Samuel Little har dræbt 93 kvinder. Rigtig mange af dem arbejdede som prostituerede, og Samuel Little valgte ofre, der var marginaliserede og sårbare.

I løbet af sit liv har Samuel Little været bokser, og det kom til udtryk, når han dræbte. Han brugte ikke våben, når han slog sine ofre ihjel, han brugte næverne.

Ofrene blev ofte slået bevidstløse, før de blev kvalt. De blev efterladt isoleret, om det så var i gyder, skraldespande eller i buskadser.

Flere af de drab, Samuel Little begik, blev ikke betragtet som drab, da ofrene blev fundet døde. De blev derimod afskrevet som eksempelvis overdoser, ulykker eller naturlige.

Sådan undgik han drabsefterforskerne

Samuel Little efterlod ofte spor på sine ofre, men han blev først fældet for nogle af sine drab i 2012. Det er der flere grunde til.

En del af de drab, han begik, blev begået, før DNA-teknologi blev noget, politiet benyttede sig af. Og da politiet ellers begyndte at indsamle DNA-materiale, fandt de spor efter flere mennesker på de døde prostituerede, Samuel Little havde udvalgt sig.

Det forklarer dog ikke entydigt, hvorfor Samuel Little undgik at blive fældet for drab i så mange år, men en del af forklaringen ligger formentlig i, at hans drab slet ikke blev overvejet som værende drab i mange tilfælde. Da han derudover levede et nomadelignende liv, og rejste ind og ud af amerikanske stater, var det svært for en politienhed at sætte ham fast for noget så alvorligt som drab.

Sådan blev Samuel Little fanget

I 2012 begyndte Mitzi Roberts, betjent ved Los Angeles Police Department, at undersøge uopklarede drab i politikredsen.

I den forbindelse kom hun på sporet af Samuel Little, da hans DNA var at finde på to kvinder i to forskellige uopklarede drab fra Los Angeles.

Mitzi Roberts og kollegaen Rodrigo Amador brugte lang tid på at spore sig ind på Samuel Little. Nok havde de hans DNA, men de havde ingen adresse på ham.

Til gengæld havde de et udenstående, Samuel Little havde med politiet, i form af en narkosag fra 2007.

Da Mitzi sporede Little til Louisville, hvor han boede på et hjemløsecenter, fik hun ham anholdt på baggrund af narkosagen fra 2007.

Dømt for tre drab

I 2014 blev Samuel Little dømt for drabene på Carol Elford, Guadalupe Abodaca og Audrey Nelson.

Han nægtede sig skyldig, men anklageren præsenterede juryen for flere indikationer på, at Samuel Little var den rigtige morder.

Der var DNA-spor, og der var lighedstræk mellem de tre drab. Alle tre ofre var kvinder. Alle tre ofre var udsat for vold, før de blev kvalt til døde, og alle tre ofre blev efterladt i afsides beliggende steder.

Samuel Little blev i sidste ende dømt for de tre drab, og med det idømt tre gange livsvarigt fængsel.

Efterforskningen fortsatte

Mitzi Roberts og politiet i Los Angeles var dog ikke færdige med at efterforske Samuel Little.

I 2013, før Samuel Little blev dømt, kontaktede politiet i Los Angeles derfor FBI i form af enheden ViCAP.

ViCAP er en afdeling i FBI, der arbejder med serieforbrydelser, og fra ViCAP blev analytiker Christina Palazzolo sat på sagen sammen med Angela Williamson fra det amerikanske justitsministerium.

Christina Palazzolo og Angela Williamson fandt frem til et uopklaret drab på en kvinde i Texas, og det blev anledningen til at gå Little efter i sømmene igen.

ViCAP slog sig sammen med Texas Rangers i skikkelse af Ranger James Holland, og i 2018 mødtes James Holland med Samuel Little for første gang.

Mens de to repræsentanter for FBI tyggede sig gennem datamateriale, talte James Holland med Samuel Little.

Tilståelserne

I samtalerne med James Holland tilstod Samuel Little i sidste ende at have begået 93 drab.

Det førte blandt andet til, at han blev tiltalt for at have begået det drab på en kvinde i Texas, der førte ham sammen med James Holland til at starte med. Det førte også til at Samuel Little, der har diabetes, hjerteproblemer og sidder i kørestol, blev overført til et fængsel i Texas.

– I løbet af samtalen begyndte han at remse de mennesker op, han havde dræbt, og hvor han havde dræbt dem. Jackson, Missisippi; 1 – Cincinatti, Ohio; 1 – Phoenix, Arizona; tre, siger Christie Palazzolo til FBI.

Samuel Little husker nogle ting bedre end andre. Han har haft let ved at huske detaljer fra de forskellige drab, han har begået. Han har også lavet tegninger af flere af sine ofre. Til gengæld har han haft svært ved at huske, hvornår han præcist har slået de 93 ofre ihjel.

– Jeg skjulte bilen. Jeg efterlod hende, så hun var delvist dækket af blade og buske, siger Samuel Little om en kvinde, han har tilstået at have dræbt i Covington, Kentucky i 1984.

Han mødte den unge kvinde, der spurgte, om han ville give hende et lift. De kørte en tur sammen. Han dræbte hende på bagsædet af sin bil og efterlod liget.

Det betyder, at FBI har brugt lang tid på at sammenholde Samuel Littles fortællinger om de mange drab med uopklarede drab fra rundt i USA.

Teknikken hjalp

ViCAP er ikke bare en afdeling i FBI. Det er også en database over forbrydelser, og netop ViCAP tilskrives en stor del af æren for, at flere og flere af Littles forbrydelser bliver opklarede.

Christie Palazzolo og Angela Williamson brugte databasen til at koble Littles tilståelser til aktuelle uopklarede drab.

Tastede man oplysningerne om et uopklaret drab, hvor liget af en kvinde blev fundet i en gyde, ind i databasen, ville databasen sammenholde oplysningerne med oplysninger fra andre uopklarede drab. På den måde blev databasen brugt til at give efterforskerne en idé om, hvor mange drab Little kunne have begået.

– Det vigtigste, vi har lært af sagen, er den styrke, der ligger i at dele informationer, siger Kevin Fitzsimmons fra ViCAP til FBI.

Hvorfor efterforsker FBI stadig Samuel Little?

Christie Palazzolo har til FBI fortalt, at det er vigtigt at komme til bunds med Samuel Littles forbrydelser, fordi man skylder hans ofre det.

– Han var i årevis sikker på, at han ikke ville blive fanget, fordi der ikke var nogen, der holdt øje med hans ofres liv, siger Christie Palazzolo til FBI.

I efteråret 2018 annoncerede FBI, at man havde bekræftet Samuel Little som manden bag 34 drab. Det tal er nu på 50, men hos FBI er man altså sikre på, at Little står bag samtlige af de drab, han har tilstået.

Samuel Little sidder i dag fænglset i Texas. Hos FBI forventer man, at han bliver siddende fængslet her, til han dør. Samuel Little er i dag 79 år gammel.

Kilder:
FBI-FBI-The Cut

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu