Mødre raser over mor, der bruger brystmælk i kage til skolen

28. juli 2017 14:49 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Hvad ville du gøre, hvis en anden mor havde givet dit barn brystmælk, uden du vidste det?

Mødre raser over mor, der bruger brystmælk i kage til skolen
Ville du spise kagerne?

En mor valgte at bruge brystmælk i nogle brownies hun bagte til et kagesalg på hendes børns skole. Da de andre forældre fandt ud af det, var de ikke glade. Det skriver News.com.au.

Moren skrev for nyligt anonymt på en forældregruppe på Facebook, fordi der var nogle forældre, der ikke var helt glad for hendes opskrift på brownies og ikke vidste, hvad hun skulle gøre.

– Jeg lavede brownies til mine børns skoles kagesalg, der havde brystmælk i sig. Jeg havde ikke tid til at løbe over til Brugsen og jeg troede ikke, det var noget problem (nogle af børnene kunne bruge næringen for at være ærlig), skriver moren på Facebook og fortsætter:

– En af de andre mødre fandt ud af det og gør et stort nummer ud af det. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!

Opslaget i gruppen var virkelig noget der fik gang i en debat og det fik 246 kommentarer på kun 34 minutter. Folks svar omkring at give uvidende brownie-elskere brystmælk var meget forskellige. Nogle syntes det var totalt frastødende, mens andre fandt det hylende morsomt.

– Det er tydeligt, at de andre mødre er sure, fordi du bagte brownies med sukker og mel. Prøv næste gang nogle uden sukker og gluten og så burde det være okay, skrev en bruger ironisk.

“Det er kriminelt”

Men der var også nogle, som var vrede over, at moren syntes, det var okay at bruge brystmælk.

– Ærlig talt så er det her næsten kriminelt. Brystmælk, ligesom blod eller sæd, kan have sygdom. Derfor screener firmaer mælken, inden de giver det videre til andre mødre og deres babyer. At give andre børn dine kropsvæsker hemmeligt er ulækkert og på grænsen til psykotisk. Nej stryg det, det er psykotisk!, skrev en anden mor.

Mange andre gav moren ret og var bekymret for, om det var sikkert. Den amerikanske fødevarestyrelse råder mødre til ikke at give deres børn andre kvinders brystmælk. hvis mælken ikke er screenet.

– Hvis du overvejer at give dit barn brystmælk, der ikke er dit eget, skal du overveje risiciene for, at barnet bliver udsat for smitsomme sygdomme som for eksempel HIV. Der kan også være ulovlige stoffer i mælken, hvis donoren ikke er blevet tjekket, skriver den amerikanske fødevarestyrelse på deres hjemmeside og fortsætter:

– Derudover kan brystmælk, som enhver anden form for mælk, blive kontamineret, hvis det ikke bliver opbevaret ordentlig.

Vent, det er sket før!?

Uanset om den her sending af brownier var sikre eller ej, så var der massere af mennesker, der syntes, det var ulækkert. En mor havde endda en lignende historie, hun kunne fortælle.

– Det her er hysterisk morsomt. Min søn blev syg som nyfødt og var på hospitalet i seks uger, skriver moren og fortsætter:

– Jeg kom nogle gange med søde ting til sygeplejerskerne, men de fortalte mig, at de ikke kunne tage imod bagværk, fordi en mor engang havde givet dem brownies med hendes brystmælk i uden de vidste det… Så klamt.

Jeg tror vi  allesammen stiller os selv det samme spørgsmål: Er der to brystmælks elskende mødre derude eller har den her mor gjort det før?

Synes du det er okay, hvis nogen puttede brystmælk i de kager, du spiste?

Se resultat

Indlæser ... Indlæser ...
x
Del din kommentar
Forsiden lige nu