ANNONCE

Mørkets fyrste er død

29. november 2020 09:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Spillede Darth Vader i de tre første Star Wars-film.

Mørkets fyrste er død
Skuespilleren David Prowse. der i de tre første Star Wars-film var inde i Darth Vader-kostumet er død. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Scanpix.

Manden bag den ikoniske mørke fyrste, Darth Vader, i den originale Star Wars-trilogy fra 1977-1983, er død.

Britiske David Prowse blev 85 år. Han var syg i sin sidste tid.

Det skriver BBC og skuespillerens bureau, Bowington Management, på Twitter.

– Det er med stor beklagelse og hjerteskærende sorg for os og millioner af fans over hele verden, at vi oplyser, at vores klient David Prowse er død i en alder af 85 år, skriver Bowington Management.

Prowse spillede Darth Vader i ”Stjernekrigen” fra 1977, ”Imperiet slår igen” fra 1980 og ”Jedi-ridderen vender tilbage” fra 1983.

Det var dog ikke ham, der lagde stemme til rollen. Det gjorde James Earl Jones, der havde en meget mørkere stemme, som skaberen bag filmene, George Lucas, foretrak.

Prowse, der var bodybuilder og kammerat med Arnold Schwarznegger, var med sine næsten to meter og stærke krop perfekt til rollen som Star Wars-skurken.

George Lucas spottede Prowse i Stanley Kubricks kultfilm ”A Clockwork Orange” fra 1971, hvor han spillede rollen som bodyguard.

Prowse var både i spil til rollen som Darth Vader og Chewbacca i den første Star Wars-film. Til BBC har han fortalt, at han valgte Darth Vader, fordi ”du husker altid skurken”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu