ANNONCE

Danskere rydder bordet: Dobbelt op på guld

20. oktober 2019 17:15 | Af: Ritzau Fokus

De danske baneryttere leverede en overbevisende præstation og tog en klar EM-sejr i parløb.

Danskere rydder bordet: Dobbelt op på guld
Både de danske kvinder og herrerne vandt i parløb. Foto: Scanpix

Dansk cykling står stærkt i OL-disciplinen parløb ni måneder før sommerlegene i Tokyo.

Efter kvindernes EM-triumf tidligere søndag sørgede Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv for dansk dobbeltsejr ved at vinde mændenes parløb i Apeldoorn.

Artiklen fortsætter under videoen.

Duoen brillerede med talrige spurtsejre og havde før sidste spurt opbygget et forspring på 11 point ned til Tyskland. Med kun ti point at køre om, handlede det udelukkende om at undgå, at nogle af rivalerne tog en omgang.

Det var aldrig i nærheden af at ske, og Mørkøv kunne tage det roligt i sidste spurt og køre over målstregen med den ene næve i vejret.

Stærk indsats

Det endte med en overbevisende sejr for et dansk par, der tog initiativ fra start. Halvvejs gennem løbet var de på andenpladsen, men der var 15 point op til de førende tyskere, der tidligt havde taget en omgang.

Med en spurtsejr sørgede Norman for at reducere lidt af gabet, og i det hele taget fik danskerne bedre og bedre greb om løbet, efterhånden som kilometerne gik.

Lasse Norman havde i det hele taget stor succes med sine lange spurter, som sugede kræfterne ud af de mere eksplosive rivaler.

Med 50 omgange igen fik danskerne kontakt med Tyskland, og kort efter brugte Mørkøv både albue og skulder til at møve sig til endnu en spurtsejr og dermed den første danske føring i løbet.

Derfra blev forspringet kun udbygget, og Danmark endte med 52 point, hvilket var 15 mere end de tyske sølvvindere. Holland tog bronze med samme pointantal.

Stærke kvinder

Cykelrytterne Amalie Dideriksen og Julie Leth kan fortsat kalde sig Europas bedste i parløb.

På cykelbanen i Apeldoorn i Holland genvandt den danske duo EM-titlen efter et løb, der først blev endegyldigt afgjort i sidste spurt.

Danskerne startede beskedent, men viste sig som løbets stærkeste par, efterhånden som rivalerne blev tappet for kræfter.

Efter et roligt udlæg fik Amalie Dideriksen dog tempo og timing i spurtbenene, og halvvejs i løbet var Danmark oppe på en delt andenplads efter Holland.

Med 30 omgange igen sørgede en spurtsejr for, at Danmark for første gang var alene i front med et fem points forspring.

Løbet udviklede sig til et rent spurtløb, for ingen udviste de store ambitioner om at tage en omgang, hvilket ellers er 20 point værd.

Ned til sidste spurt

Da Julie Leth vandt næstsidste spurt, nåede Danmarks forspring op på seks point, og det hele skulle afgøres i den sidste sprint.

Her ville danskerne være sikre på sejren med mindst en andenplads, og da Amalie Dideriksen kørte over målstregen som nummer to, var guldet hjemme.

Danmark sluttede med 33 point foran Storbritannien med 31, mens Holland sluttede på tredjepladsen.

Dermed slutter Danmark med fire medaljer ved EM. Det blev til tre gange guld og en sølv.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu