Mogens Camre vil i byrådet i Gladsaxe

6. marts 2013 17:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mogens Camre vil i byrådet i Gladsaxe
Billede mangler

Den snart 77-årige Mogens Camre (DF) stiller op til byrådet i Gladsaxe ved efterårets kommunalvalg. Det har medlemmerne af Dansk Folkepartis partiforening i Gladsaxe afgjort på et opstillingsmøde tirsdag aften, hvor Camre blev valgt som nummer to på DF-listen.

 

»Mogens henvendte sig til mig og sagde, at han har lyst til at stille op til det kommende kommunalvalg, og hvad jeg sagde til det,« forklarer Kristian Niebuhr, der er Dansk Folkepartis spidskandidat i Gladsaxe og formand for den lokale partiforening.

»Det, synes jeg, var en ganske glimrende ide. Vi kan godt bruge gode og rutinerede kræfter. Det siger vi aldrig nej tak til, og så kørte den helt almindelige procedure, og det endte i går med et opstillingsmøde, hvor medlemmerne stemte Mogens ind på andenpladsen,« siger han.

Mogens Camre har tidligere siddet i Folketinget og Europa-Parlamentet, og Kristian Niebuhr forventer, at Camre med sin erfaring og rutine vil hjælpe Dansk Folkeparti til et godt kommunalvalg til november.

»Selvfølgelig håber vi, at Mogens – i kraft af den kendte person, som han er – kan flytte nogle stemmer til Dansk Folkeparti, som i dag er repræsenteret med to i byrådet. Det skulle vi i hvert fald gerne have hævet til tre. Det er da vores ambition, når vi nu har fået Mogens med,« siger lokalformanden.

Mogens Camre startede sin politiske karriere i Socialdemokratiet, som han sad i Folketinget for i perioden 1968-1987. I 1999 skiftede han til Dansk Folkeparti, og i 2007 blev han igen valgt til Folketinget. Han valgte dog at afstå pladsen og i stedet fortsætte i Europa-Parlamentet.

Camre har flere gange været i mediernes søgelys for sine islamkritiske udtalelser, og han er også blevet politianmeldt for sine udtalelser.

Det skete, efter at han på Dansk Folkepartis landsmøde i september 2001 blandt andet sagde:

»Alle vestens lande er infiltreret af muslimer – og nogle af dem taler pænt til os, mens de venter på at blive mange nok til at få os fjernet.«

I starten af 1970erne fik han tilnavnet »Pistol-Camre«, da han i kraft af sin kamp mod diktaturet i Grækenland havde transporteret en græsk eksilpolitikers skarpladte pistol fra Norge til Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu