Möger har fundet sin nye højre hånd

10. maj 2012 12:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Möger har fundet sin nye højre hånd
Billede mangler

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har fundet den mand, der skal stå i spidsen for Skatteministeriet, efter at den tidligere departementschef Peter Loft er blevet sendt hjem.
Det bliver Jens Brøchner, der kommer fra en stilling som koncerndirektør i ATP, der overtager den magtfulde post.
– Jeg mener, han er den rette person til at stå i spidsen for de udfordringer, Skatteministeriet står overfor, blandt andet i forhold til den kommende omorganisering af ministeriet, siger Thor Möger Pedersen.
Jens Brøchner, der er født i 1972 og økonom fra Københavns Universitet, har tidligere været direktør i Pensionsstyrelsen og afdelingschef i Finansministeriet og altså senest koncerndirektør i pensionsfonden ATP.
Han afløser den midlertidige departementschef Jesper Skovhus Poulsen 29. maj. Skovhus Poulsen blev sat ind på posten, da den omstridte skattesag kostede den hidtidige departementschef Peter Loft jobbet.
Mens Loft det seneste år har været under heftig kritik for sin rolle i sagen, var det ministeriets koncerndirektør i form af Jesper Skovhus Poulsen, der fik til opgave at tegne ministeriet udadtil og agere i pressen, når sagen har været på dagsordenen.
Det var blandt andet ham, som i december 2011 stod som afsender på politianmeldelsen af tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) spindoktor, Peter Arnfeldt.
Arnfeldt havde ifølge Ekstra Bladet tilbage i 2010 tilbudt oplysninger fra den fortrolige afgørelse i sagen om Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, og hans skatteforhold i Danmark – det som hele sagen tog sit udgangspunkt i.
Der var 16 ansøgere til stillingen som departementschef.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu